Fem år efter köpet: Nu byter Dansensor namn till Mocon
Erik Børgesen kommer även i fortsättningen att fungera som företagets VD och ekonomichef.

Danska detektor- och instrumentföretaget Dansensor A/S, med säte i Ringsted, byter nu namn till Mocon Europe A/S. Namnbytet kommer fem år efter det att Dansensor köptes upp USA-baserade konkurrenten Mocon Inc. (Läs HÄR)
Som Mocon Europe kommer Dansensor att fortsätta att utveckla och tillverka produkter under de välkända varumärkena Dansensor® och Lippke®. Mocon Europa också kommer att representera koncernens kompletta sortiment av detektorinstrument för gas-, vattenånga, MAP, etc samt för Mocons mikrobiella detekteringssystem GreenLight®.


”Vi har gjort betydande investeringar i förvärv och organisk tillväxt, vilket stärkt vår position som global marknadsledare. Genom att etablera ett europeiskt dotterbolag med samma namn är vi nu i en bättre position att serva de europeiska livsmedels-, dryckes- och läkemedelsföretagen”, säger Mocons koncernchef och VD Robert Demorest.

Mocon Europe i Danmark kommer även i fortsättningen att ledas av Erik Børgesen, som fungerar som VD och ekonomidirektör. Han kommer också att ingå i Mocons koncernledning.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-03-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dansensor Detektering förvärv Köp/Försäljning/Samgående Mocon Personal

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS 2016
ETIKETTEN I FOKUS 2016
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
RPC
Speedpac
Dynatec
Mobergs