Ardaghs nya burk skapar skummande ”nitrokaffe”
Ardaghs dryckesburk Nitro Can är försedd med komprimerad kvävgas och fylls med kallbryggt kaffe. När burken öppnas och innehållet hälls upp skapas så kallat ”nitrokaffe” – en allt populärare kaffedryck i Europa.

Nitro Can är en specialutvecklad dryckesburk i metall från glas- och metallförpackningstillverkaren Ardagh Group. Burken, som är avsedd för det allt populärare så kallade nitrokaffet, är försedd med en integrerad tryckanordning, som innehåller kväve och som vid öppnandet diffunderar i burkens kaffe och skapar den krämiga, skummande effekt, som kännetecknar nitrokaffe.

Nitro Coffee – eller ”kaffe med kvävgas” på svenska – blir allt populärare i Europa och håller på att bli en riktig innedryck på caféer, barer och restauranger. Nitrokaffet har även kommit till Sverige och testats av bland annat Löfbergs. Nitrokaffe åstadkoms genom att man tar ett kallbryggt kaffe och tillsätter lite kolsyra och kvävgas. Resultatet blir en stout-liknande dryck med mjukt krämigt skum. 

Med innovationen Nitro Can från Ardagh Metal Beverage kan konsumenterna nu avnjuta sitt nitrokaffe även på andra platser än caféer och barer. Den komprimerade kvävgasen i burken ger inte bara samma ljudeffekt vid öppnandet, som det som hörs vid nitrokaffe-tillverkning i caféer och barer, utan den skapar också det krämiga skum, som ska finnas på toppen av ett glas äkta nitrokaffe!

Nitro Can introducerades av Ardagh i slutet av förra året och nu får burken sin första kommersiella lansering. Det sker i samband med London Coffee Festival den 6 april, då företagen Minor Figures och Frank and Earnest lanserar var sitt varumärke med nitrokaffe, förpackat i Nitro Can.

”Såväl den akustiska som den speciella skummande effekten, när kaffet hälls upp, gör Nitro Can till en exceptionell förpackningslösning och en oöverträffad multisensorisk upplevelse för konsumenten”, säger Adriana Escobar, produktchef vid Ardagh Metal Beverage.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-04-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Ardagh Dryckesburkar Dryckesförpackningar Metall Metallförpackningar

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
RPC
Mobergs
Speedpac
Dynatec