BillerudKorsnäs och HP startar samarbete
Den nya linerprodukten, som BillerudKorsnäs ska utveckla, är avsedd för tryckning med HP:s ColorPRO-teknologi i HP PageWide webbpressar. Bilden visar pressen HP PageWide T1100S.

BillerudKorsnäs har inlett ett licensierat samarbete med HP för att utveckla en vit, bestruken kraftliner, avsedd att tryckas med vattenbaserad bläckstråleteknik i höga hastigheter och optimerad för HP:s PageWide webbpressar.

BillerudKorsnäs skriver i ett pressmeddelande att syftet med det strategiska samarbetet är att utveckla en belagd kraftliner baserad på HP:s ColorPRO-teknologi, som gör det möjligt att få tryck med vattenbaserad bläckstråleteknik i höga hastigheter direkt på den belagda linern utan någon förbehandling. Detta skulle öppna upp möjligheter för mer kostnadseffektiva förpackningslösningar.

Höghastighetstekniken ColorPRO innebär att genom snabb vattenabsorption fastnar tryckfärgspigment nära substratytan, vilket ger djupare svarta nyanser, ljusare färger, skarpare linjer och en bredare färgskala.

Genom samarbetet blir BillerudKorsnäs HP:s första ColorPRO-teknologipartner i Europa vad gäller specialutvecklade bestrukna liners till förpackningsmarknaden.

”Vi valde BillerudKorsnäs som partner inte bara för att företaget är en ledande högkvalitativ tillverkare av bestrukna liners, utan också för att man kan erbjuda ett brett utbud av lösningar på området fiberbaserade förpackningsmaterial och för att man har global täckning och utmärkta FoU-anläggningar”, säger John Ferraro, VD för affärsområdet Media Supplies and Solutions hos HP.

BillerudKorsnäs skriver att den nya bestrukna linerprodukten förväntas finnas tillgänglig på marknaden i slutet av år 2017.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2017-04-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs digitaltryck HP Indigo Köp/Försäljning/Samgående kraftliner tryckpress wellråvara

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Dynatec
Speedpac
RPC
Antpac
Mobergs