Ledande etikettföretag höll hållbarhetskonferens i Tokyo

Den internationella organisationen för självhäftande etiketter, FINAT, och dess VD Jules Lejeune (bilden) meddelar att den så kallade L9-gruppen, som är ett globalt nätverk inom etikettbranschen, har haft en konferens i Tokyo, där man speciellt fokuserat på det aktuella ämnet miljömässig hållbarhet.
Mötet resulterade i rekommendationer att lägga gemensamma ansträngningar på att stimulera miljömässig hållbarhet, med speciellt fokus på återvinning i etikettsektorn genom samarbeten med regionala avfallshanterare.


L9 är en informell, global plattform som samlar de nio ledande regionala handelsorganisationerna för självhäftande etiketter och smalbanebaserad konverterande industri. Plattformen bildades i samband med Labelexpo Shanghai år 2009.

Avsikten med L9 är att med ett internationellt nätverk av föreningar skapa möjligheter till utbyte av information och kunskap, gemensam industriell marknadsföring och samarbete i frågor av global karaktär

I Tokyo fokuserade L9-gruppen speciellt på industrins svar på utmaningen med miljömässig hållbarhet och på plats fanns toppchefer från Avery Dennison och UPM Raflatac för att ge sin syn på ämnet.

Den lokala stora dryckestillverkaren Suntory gav under mötet sin syn på miljömässig hållbarhet ur ett slutförbrukarperspektiv. Den följande diskussionen mellan etikettkonverterare och deras branschorganisationer ledde till rekommendationer att lägga gemensamma ansträngningar på att stimulera miljömässig hållbarhet. Speciellt fokus ska ligga på återvinning i etikettsektorn över hela världen genom samarbeten med regionala avfallshanterare och deras strategier.

Andra ämnen på agendan inkluderade ramverket för World Label Awards och en undersökning om regionala trender och utvecklingar. Deltagarna på resan fick också möjlighet att besöka Toyota och företaget Osaka Seal Printing.BO WALLTEG/JERRY PETTERSSON

Publicerad: 2012-05-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Dynatec
Mobergs
Speedpac
Antpac
RPC