Populära kartongen Tambrite har fått tekniska förbättringar
Stora Ensos kartong Tambrite lämpar sig till livsmedelsförpackningar...
...och till förpackningar med läkemedel.

Som vi tidigare rapporterat toppar Stora Ensos kartongkvalitet Tambrite listan över de populäraste kartongmärken i Europa, enligt undersökningsföretaget Opticom International Research (läs här). Nu meddelar Stora Enso att Tambrite-kartongen har fått en teknisk kvalitetsuppgradering till följd av ett investeringsprogram, som genomförts vid Ingerois Bruk i Finland.
Förbättringarna innebär att kartongen fått ökad styvhet mot fiberriktningen och bättre visuella egenskaper.


Tambrite är en helbestruken falskartong med lätt tonad vit baksida. Kartongen är lämplig för torr och djupfryst mat samt konfektyr- och läkemedelsförpackningar. Den har utmärkt styvhet, släthet och tryckbarhet och är speciellt lämplig till förpackningar som kräver laser- eller inkjettryck eller punktskrift.

Stora Enso skriver i sitt pressmeddelande att tack vare de genomförda tekniska förbättringarna med förbättrad styvheten och ökad släthet kommer Tambrite att sätta standarden inom tillämpningar för konsumentkartong.

Enligt undersökningen Cartonboard Brand Tracking Survey 2012, som genomfördes av forskningsbolaget Opticom International Research AB, är Tambrite Europas mest uppskattade nyfiberkartong bland konverterare på den centraleuropeiska marknaden. Undersökningen avslöjar även att Tambrite är det populäraste varumärket i
Tyskland, Beneluxländerna, Italien och Spanien. Varumärket har en särskilt stark position inom förpackningar för läkemedel och sjukvård samt torra, djupfrysta och kylda livsmedel.

”Resultaten från Opticoms undersökning stärker vårt sedan tidigare höga förtroende för produkten och varumärket. Tambrite har den funktionalitet och de egenskaper som krävs i varje del av förpackningarnas värdekedja”, säger Michael Eriksson, Sales Director, Stora Enso Renewable Packaging, General
Packaging Board.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON

Publicerad: 2012-10-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaterial Kartong Kartong Kartong Läkemedel Livsmedel

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS 2016
ETIKETTEN I FOKUS 2016
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
RPC
Domino
Kinnareds Well
Speedpac
Christer Nöjd AB
Miller Graphics
Modulpac
Econ Pac
Dynatec
Mobergs
Megadyne
Robatech
Visutech
Antpac
StrongPoint