Stora Enso och Chalmers utvecklar intelligenta läkemedelsförpackningar

Stora Enso och Encubator vid Chalmers har träffat avtal om samarbete, där Stora Enso kommer att fungera som partner till Encubator. Samarbetet fokuserar på ett innovationsprojekt för att utveckla intelligenta läkemedelsförpackningar. Idén kommer från Stora Enso och affärsutvecklingen sköts av Encubator tillsammans med Chalmers School of Entrepreneurship.
”Det här är ett nytt tillvägagångssätt när det gäller innovationer som stöd i vår förpackningsverksamhet. Vi formar ett engagerat team, som möjliggör en lyckad introduktion på marknaden med målet att skapa ett tillväxtföretag”, säger Mats Nordlander, Executive Vice President, Stora Enso Renewable Packaging.


Innovationsprojektet utvecklar intelligenta läkemedelsförpackningar för att hantera problemet med bristande patientföljsamhet, ett problem som enbart i Sverige orsakar kostnader för över 20 miljarder kronor årligen. Förpackningen förenklar kommunikationen mellan patient och läkare genom att registrera varje tablett som tas ur. Om medicineringen avviker från planen skickas en påminnelse trådlöst till exempelvis läkarens mobiltelefon. Informationen kan dessutom delas med anhöriga för att öka stödet.

Encubator är Chalmers inkubator, som förverkligar affärsidéer från både forskning och näringsliv. Idéerna kommer främst från nationell och internationell industri samt den akademiska världen. Under de senaste 15 åren har Encubator och Chalmers School of Entrepreneurship skapat mer än 50 nya företag.

”För att kunna förverkliga innovationer är det viktigt att kombinera styrkorna hos medverkande partners. Samarbetet med Stora Enso är ett exempel på hur innovationer kan växa fram genom partnerskap mellan unga entreprenörer och etablerade företag”, säger Linnea Olsson, affärsutvecklare på Encubator.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden & Denmark
JERRY PETTERSSON

Publicerad: 2012-12-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kartong Köp/Försäljning/Samgående Läkemedel

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packleverantörer
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:


Chosen supplier: 
W H Nordvall & Co AB
: 0416 252 41 | 0416-25280
275 21 Sjöbo
E-post  
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser som du kan ha nytta av!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
StrongPoint
Visutech
Dynatec
Econ Pac
Megadyne
RPC
Miller Graphics
Modulpac
Robatech
Christer Nöjd AB
Speedpac
Mobergs
Kinnareds Well
Antpac