Höga priser ger sämre livsmedelsförsäljning

Svenska marknadsanalysföretaget The Masterclass Network har sammanställt sin kvartalsrapport med statistik gällande tillväxttakten för livsmedelsförsäljningen i 34 europeiska länder och regioner.
I rapporten “Quarterly Food Retail Growth: Q2 2013” kan utläsas att tillväxten överlag försämrats ytterligare under det andra kvartalet 2013, men också att de europeiska länderna uppvisar stora inbördes skillnader.


Förpackningsklustret Packbridge, som kan räkna in The Masterclass Network som en av sina 220 medlemmar, skriver i sitt senaste nyhetsbrev att enligt rapporten är hög livsmedelsinflation med stigande matpriser något som generellt håller tillbaka tillväxten i Europa och får konsumenter att spendera på annat än livsmedel. Men det finns också exempel på länder med en mer positiv utveckling: I Lettland till exempel har man gått från ett i det närmaste grekiskt krisläge till en ihållande uppgång.

”Att hålla koll på tillväxttrenderna på livsmedelsområdet är egentigen en självklarhet för varje Pan-europeiskt arbetande företag med koppling till livsmedelssektorn”, kommenterar The Masterclass Networks chefsanalytiker och grundare Johan Berglund (undre bilden).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden & Denmark
JERRY PETTERSSON

Publicerad: 2013-08-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packleverantörer
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:


Chosen supplier: 
Gardner Denver Sweden AB
: 08-7496726 |
124 71 Bandhagen
E-post  
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser som du kan ha nytta av!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Visutech
StrongPoint
Antpac
Megadyne
Modulpac
Speedpac
Miller Graphics
Mobergs
Kinnareds Well
Econ Pac
Christer Nöjd AB
Dynatec
RPC
Smurfit Kappa
Robatech