Tetra Paks FSC-certifierade förpackningar används nu av konsumenter i 53 länder
Mängden FSC-certifierade Tetra Pak-förpackningar ökar över hela världen. I dag används de av konsumenter i inte mindre än 53 länder.

Sedan Tetra Pak år 2007 lanserade de första FSC-märkta förpackningarna (FSC = Forest Stewartship Council) via den brittiska kedjan Sainsburys har mängden FSC-certifierade Tetra Pak-förpackningar ökat stadigt på företagets olika marknader.
För knappt ett år sedan fanns FSC-märkta Tetra Pak-förpackningar i 39 länder och nu meddelar den globala förpackningsjätten att konsumenter i 53 länder har tillgång till vätskekartongförpackningar från Tetra Pak, som är försedda med den speciella FSC-certifieringssymbolen.


Tetra Pak är en av världens största inköpare av kartong till förpackningar och företagsledningen anser att det är viktigt att man kan säkerställa en ansvarsfull och hållbar försörjning av trävaror för produktion av vätskekartong. I fjol producerade Tetra Pak 173 miljarder vätskekartongförpackningar världen över och cirka 70 procent av materialet i dessa kom från förnybara källor.

Forest Stewartship Council är en certifiering som syftar till att främja ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt ansvarsfullt bruk av världens skogar. Målsättningen är att utveckla ett uthålligt skogsbruk med god balans mellan produktion, miljö och sociala intressen. En FSC-märkning på en förpackning en är en garanti för konsumenten att fibrerna i förpackningen är spårbara hela vägen bakåt till skogen och att kartongen i förpackningen kommer från FSC-certifierade skogar och andra kontrollerade källor.

”FSC-märkningen bidrar till att öka medvetenheten om vikten av ett ansvarsfullt skogsbruk bland konsumenter över hela världen, så att de kan göra medvetna val”, säger Nils Björkman, chef för ”Commercial Operations” hos Tetra Pak.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden & Denmark
JERRY PETTERSSON

Publicerad: 2013-10-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packleverantörer
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:


Chosen supplier: 
Lamiflex AB
: 0155-212160 | 0155-212130
611 35 Nyköping
E-post  
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser som du kan ha nytta av!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Kinnareds Well
Modulpac
Megadyne
Miller Graphics
Dynatec
RPC
Visutech
Christer Nöjd AB
Mobergs
Speedpac
Antpac
Robatech
StrongPoint
Econ Pac