Packbridge och Scanpack samarbetar i konferens om förpackningsforskning
Packbridge Research Forum ska ge en bild av var svensk förpackningsforskning står idag. (Bild Nestlé)

Packbridge Research Forum” är namnet på en konferens, som förpackningsklustret Packbridge arrangerar tillsammans med förpackningsmässan Scanpack i Göteborg den 29 april i år. På konferensen kommer man att presentera aktuell förpackningsforskning från flera svenska universitet och högskolor.
”Sverige har oerhört mycket intressant forskning och utveckling inom förpackningsområdet på våra universitet och högskolor. Arbetet pågår ofta i det tysta, åtminstone när det handlar om kännedom utanför universitetsvärlden. Det vill vi ändra på, eftersom en viktig del av vår affärsidé handlar om att knyta samman akademi och näringsliv”, skriver Packbridge i ett pressmeddelande.


Packbridge Research Forum är tänkt att ge en uppdatering av vart förpackningsindustrin är på väg och ge svar på aktuella frågor som ”Vad kan vi förvänta oss av smarta och intelligenta förpackningar?”, ”Vad innebär nanotekniken för förpackningsindustrin?”, ”Var står bioplasterna?”, ”Vad krävs för att förpackningen ska fungera som säljare?”, etc., etc.

Deltagarna kommer att få ta del av mängder av intressant förpackningsforskning från KTH, Chalmers, LTH, Mittuniversitetet, Göteborgs universitet, Linköpings universitet och Karlstad universitet.

Packbridge skriver att man är säkra på att en liknande sammandragning av vad den svenska universitetsvärlden kan bidra med till förpackningsindustrin aldrig tidigare har genomförts och man vågar utlova en superintressant och unik dag. Eftersom man vet att intresset är stort även i utlandet kommer hela programmet att genomförs på engelska.

Packbridge Research Forum arrangeras på Svenska Mässan i Göteborg den 29 april. Konferensen är öppen för såväl medlemmar som icke-medlemmar i Packbridge. För medlemsföretag är deltagande kostnadsfritt. För den som inte kan deltaga kommer konferensen att livestreamas på nätet.

Mer info finns i nedanstående pdf-fil.

Ladda ner PDF: Packbridge Research Forum.pdf


Jerry Pettersson

Editor - Sweden & Denmark
JERRY PETTERSSON

Publicerad: 2014-02-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packleverantörer
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:


Chosen supplier: 
Smurfit Kappa Nybro AB
: 0481-46500 | 0481-46403
382 28 Nybro
E-post  
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser som du kan ha nytta av!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Miller Graphics
Mobergs
Megadyne
Modulpac
CeMAT
Antpac
Visutech
Robatech
Speedpac
Christer Nöjd AB
Dynatec
RPC
StrongPoint
Kinnareds Well
Econ Pac