FlexoPartner firade tjugo år med öppet hus och kräftskiva
De fem delägarna i FlexoPartner, fr.v.: Tomas Eriksson, Erik Rundqvist, Mats Johansson, Leif Backman och Per Arne Haglund.

År 1994 beslöt sig fem personer i Sunne för att starta ett reproföretag med inriktning mot flexoindustrin och därmed lades grunden för FlexoPartner, som firade sitt 20-årsjubileum i slutet av augusti med ett öppet hus.
De fem jobbade vid den tiden på Miller Graphics i Sunne och såg volymtillväxten som då fanns i branschen. Samtidigt startade Tetra Pak ett tryckeri i det lilla värmländska samhället och det mesta pekade uppåt. De fem kände suget att starta eget och beslöt att ta steget.
”Vi sa till varandra ´att nu eller aldrig´ och det är inget vi har ångrat”, säger VD Leif Backman, som tillsammans med Tomas Eriksson, Erik Rundqvist, Mats Johansson och Per Arne Haglund startade FlexoPartner.


I dag är FlexoPartner 13 anställda varav tio i Sunne. De övriga tre finns i Örebro, där man år 2008 köpte företaget Wellkliché.
”Förhoppningen är att vi ska kunna växa lite till på sikt och bli några fler anställda. Vi väntar bara på att marknaden ska bli lite stabilare”, säger Leif Backman.

Genom de tjugo åren har FlexoPartner haft en stabil verksamhet, men man sticker inte under stol med att det är en tuff marknad, där man inte bara har inhemsk konkurrens utan även märker hur företag från exempelvis Danmark och Polen hela tiden finns på plats och letar nya kunder.

FlexoPartner jobbar med hela branschen och är huvudleverantör till en rad större tryckerier, däribland Flextrus, Gybäck Flexografi och Swedbag. I tillägg till klichéverksamheten har man även en rad agenturer för olika flexotrycktillbehör.

”Vi är jättebra på service och kvalitet och har satsat hårt på rätt utrustning. Vi var först i Sverige med en Full HD Flexo från Esko och i fjol var vi först i Sverige om att bli HD Flex-certifierade tillsammans med en av våra kunder, Flextrus i Lund”, berättar Leif Backman.

Ett 50-tal personer besökte FlexoPartners öppna hus den 28 augusti och många av dem var också med kräftskivan, som dukades upp på kvällen. Den 29 augusti var förmodligen inte FlexoPartners mest produktiva dag med andra ord..!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON

Publicerad: 2014-09-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Prepress

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Mobergs
Dynatec
Speedpac
RPC