Amerplast samarbetar med bioplastproducenten Braskem
"Samarbetet med Braskem gör att vi kan erbjuda våra kunder hållbara och innovativa förpackningsalternativ”, säger Amerplasts VD Børge Kvamme.

Finska plastförpackningstillverkaren Amerplast, med huvudsäte i Tammerfors, skriver i ett pressmeddelande att man inlett ett samarbete med brasilianska bioplastproducenten Braskem. Enligt avtalet mellan parterna ska Amerplast använda Braskems ”gröna” polyeten (Green PE), tillverkad av sockerrör, till produkter inom tissue-segmentet. 

Amerplast skriver att Braskems gröna PE har samma egenskaper som traditionell, oljebaserad PE och att bioplasten som ett miljöriktigt alternativ kommer att tilltala Amerplasts kunder på tissueområdet.

”Dagens konsumenter värderar hållbara förpackningar och vårt samarbete med Braskem gör att vi kan erbjuda våra kunder ett hållbart och innovativt alternativ för deras förpackningsbehov och samtidigt bidra till en minskning av växthusgaserna”, säger Amerplasts VD Børge Kvamme.

Studier visar att varje ton grön PE, som Braskem tillverkar, räknat från produktionen av råvaran – sockerrören – till transportfärdig bioplast i Braskems fabrik, innebär att koldioxidmängderna i atmosfären minskar med  2,15 metriska ton.

”Vi är glada att ha Amerplast som partner och samarbetet kommer att stärka de europeiska kundernas engagemang för mer hållbara förpackningslösningar”, säger Marco Jansen, affärschef för Europa och Nordamerika i Braskems division Renewable Chemicals.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden & Denmark
JERRY PETTERSSON
jerry.pettersson@n-e.nu

Publicerad: 2015-03-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioplast bioråvara Miljö Amerplast Braskem Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packleverantörer
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:


Chosen supplier: 
Agenturum Nordiska AB
: +46 730 81 88 00 |
42132 VÄSTRA FRÖLUNDA
E-post  
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser som du kan ha nytta av!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
StrongPoint
Econ Pac
Robatech
Visutech
Speedpac
RPC
Antpac
Miller Graphics
Christer Nöjd AB
Kinnareds Well
Mobergs
Dynatec
Megadyne
Modulpac