Danska Hartmann lägger ner sin tyska fabrik
Danska Hartmann producerar och levererar formpressade fiberförpackningar för ägg.
”Nedläggningen är ett led i en process som ska stärka vår konkurrenskraft och lönsamhet”, säger Hartmanns VD Ulrik Kolding Hartvig.

Danska företaget Brødrene Hartmann A/S, som är specialiserade på tillverkning av äggförpackningar i formpressat fibermaterial, kommer att stänga sin tyska fabrik i Schwedt i och med utgång av andra kvartalet i år. 77 arbetstillfällen försvinner vid nedläggningen.
Ledningen för Hartmann påpekar att trots att man ökade sin vinst i slutet av 2015 och gjorde betydande framsteg på sina amerikanska marknader så är den europeiska marknaden utsatt för en hårdare priskonkurrens.


Hartmanns VD, Ulrik Kolding Hartvig, säger, enligt FoodProduction Daily, att företaget genomfört ett antal effektiviseringsåtgärder i Europa och att den nu aviserade fabriksnedläggningen är ett led i en process som ska stärka Hartmanns konkurrenskraft och lönsamhet.
 
Produktionen vid fabriken i tyska Schwedt kommer efter nedläggningen att flyttas över till andra Hartmann-anläggningar.

Hartmann har ett flertal produktionsanläggningar för tillverkning av formpressade fiberförpackningar runt om i Europa (inkl. Israel) samt i Nord- och Sydamerika.

För närvarande satsar Hartmann på att expandera på tillväxtmarknader i Sydamerika, vilket bland annat exemplifieras av att man i fjol köpte det sydamerikanska företaget Lactosan Sanovo Holding, som tillverkar formpressade fiberförpackningar för ägg och frukt och som har 600 anställda vid fyra produktionsanläggningar i Brasilien och Argentina.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2016-01-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Hartmann Livsmedel Livsmedelsförpackningar

Packnews Sponsors
OBS! Du som prenumerar på nord emballage / packnews.se får nu tillgång till extramaterial som ej tidigare funnits på sajten.
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Speedpac
RPC
Dynatec
Mobergs