Varje Gomi Speaker är tillverkad av 100 återvunna plastbärkassar och kan fås i ett halvdussin olika färgvarianter. (Bild Gomi)

100 återvunna plastpåsar blir en trådlös bärbar högtalare…

23 september, 2021ANNONS

Brittiska designstudion Gomi har specialiserat sig på att ta fram produkter tillverkade av återvunnen konsumentplast. Ett exempel är en bärbar och trådlös högtalare, tillverkad av hundra återvunna plastpåsar av bärkassemodell…

”På Gomi letar vi alltid efter nya sätt att skapa positiva effekter genom designprodukter som återanvänder avfall och hjälper till att städa upp vår vackra planet. Och det är vad som ledde till att vi skapade Gomi Speaker”, skriver designstudion på sin hemsida.

Gomi-högtalaren är bärbar och kan användas tillsammans med en smart telefon eller en bärbar dator/surfplatta. (Bild Gomi)

Gomi Speaker betecknas som en 25 watts bärbar monohögtalare, tillverkad av återvunnen konsumentplast i form av plastbärkassar. Förutom att vara tillverkade av återvunnen plast, så drivs Gomi-högtalarna dessutom av återanvända batterier, som tagits från skadade el-cyklar från uthyrningsföretaget Lime.

Gomi skriver att genom att para ihop två Gomi-högtalare kan man skapa ett trådlöst stereosystem med häpnadsväckande ljudkvalitet. Högtalarna kopplas ihop sömlöst och kan användas med en smart telefon. bärbar dator eller surfplatta.

För att inte ”plastpåsehögtalarna” ska kastas i onödan och hamna på soptippen erbjuder Gomi en livstids reparationstjänst på högtalarna.

”Vi anser att moderna tekniska prylar ska hålla livet ut, utan att någonsin behöva hamna på en deponi – det finns verkligen för mycket värde i dessa material för att de ska gå till spillo”, skriver Gomi, som har sitt säte i engelska Brighton.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!