Lindeman’s och Rosemount är två av TWE:s alla vinvarumärken, vilka fått plastbesparade ändringar på sina bag-in-box-förpackningar. (Bild TWE).

12 ton plast om året sparas med enkla ändringar av bag-in-box

4 september, 2019

Australiska vinproducenten Treasury Wine Estates (TWE) har uppdaterat designen av alla sina bag-in-box-produkter och introducerar nu ett nytt handtag och en ny tappkran, vilket reducerar mängden plast med 12 ton, baserat på årets estimerade produktion på 2,8 miljoner förpackningar.

I samband med att företaget flyttade sin produktion av bag-in-boxar till Smurfit Kappa i Sverige tog företaget ett beslut om att se över sina förpackningar och utforska möjligheter till förbättringar med tanke på hållbarhet.
En omkonstruktion av tappkranen ledde till en minskning av plastvikten med fyra gram per tappkran, vilket ger en plastreduktion på 11 ton per år baserat på nuvarande produktion och ett något smalare plasthandtag ger en plastminskning med 0,4 gram per handtag eller totalt 1,1 ton per år.

Varumärken som Lindeman’s, Rosemount, Gentleman’s Collection, Rawson’s Retreat och Matua har nu alla fått sina bag-in-boxar uppdaterade och tillsammans har det gett en minskad plastanvändning med 12 ton om året.

”Hållbarhet har en hög prioritet för oss, när vi tittar på utveckling av våra förpackningar. De nordiska länderna är på många sätt ledande, när det kommer till hållbarhetsarbete och konsumenter har höga förväntningar vilket inspirerar oss att utforska nya och innovativa lösningar”, säger TWE:s europeiska marknadschef Kirstie McCosh, i en kommentar.

Treasury Wine Estates producerar internationellt säljande vinvarumärken och producerar årligen 35 miljoner lådor vin från totalt 12.000 hektar vinodlingar. Företaget har över 4.000 anställda i 12 länder och omsätter två miljarder AUD (drygt 13 miljarder kronor)

Kontaktuppgifter

Smurfit Kappa Sverige AB

Visa sida

Tel 4 641 368 000
Skicka epost
Besök webbplats

Box 1104
241 26 ESLÖV

LADDA NER/LÄS PRESSMATERIAL

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!