Vi blir allt bättre på att sortera och lämna förpackningar till återvinning. 2020 blev ett nytt rekordår, enligt FTI:s statistik. (Bild FTI)

2020 blev ett nytt rekordår för förpackningsåtervinning

18 mars, 2021ANNONS

Invånarna i Sverige har återigen slagit rekord i mängden insamlade förpackningar. Det visar den nu publicerade insamlingsstatistiken för år 2020 från Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

Under fjolåret samlades totalt 660.828 ton förpackningar och tidningar in, en volym som motsvarar 2,4 miljoner fyllda återvinningsbehållare. Utslaget per invånare innebär det att varje person i Sverige i genomsnitt lämnade 50 kilo förpackningar och 14 kilo tidningar till återvinning. Jämfört med rekordåtervinningen 2019 var ökningen för insamlade förpackningar cirka åtta procent.

FTI skriver i ett pressmeddelande att störst är ökningen för pappersförpackningar, som har ökat med 16 procent samt plast- och metallförpackningar, som har ökat med 11 procent vardera. Statistiken är baserad på den volym förpackningar som hushållen i Sverige har lämnat in för återvinning via FTI:s återvinningsstationer och fastighetsnära insamling.

”Intresset för miljö och hållbarhet har aldrig varit större och återvinning är något som engagerar många. Faktiskt de allra flesta. Vår senaste statistik från Återvinningsbarometern visar att mer än 9 av 10 svenskar återvinner. Det är helt fantastiskt, eftersom alla vinner, när du återvinner!”, skriver FTI.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!