2021 blir mässornas år – orkar industrin med alla utmaningar?

13 mars, 2020ANNONS

För två dagar sedan skrev jag att Messe Düsseldorf skulle ha ett krismöte i helgen för att bestämma hur man skulle göra med interpack och drupa. Det mesta pekade på att mässorna inte skulle bli av och nu blev det bekräftat. Mässorna flyttas till nästa år, interpack till den 27 februari till den 5 mars och drupa till den 20 till 30 april. Düsseldorf i februari, hmmm… det lär nog inte bli mycket liv på uteserveringarna i Altstadt men det är naturligtvis oväsentligt i sammanhanget.

Det innebär att vi nästa år kan se fram emot, förutom dessa två, ipack-ima i Milano, Tokyo Pack i Japan och Scanpack i Göteborg. Fyra jättemässor med förpackningar på menyn. Kommer industrin att orka med? Kommer Scanpack att drabbas? Det finns så klart en risk att företag måste prioritera bort Scanpack till fördel för de stora, internationella mässorna.

Intressant är också hur utställarna ska hantera sina nyheter. Redan har jag tagit del av ett par presskonferenser med maskinnyheter avsedda att presenteras på interpack eller drupa. Man kan knappast vänta ett knappt år med dessa lanseringar. Hur man väljer att göra får vi se, kanske är det en möjlighet för fackpressen, som borde vara en intressant kanal att marknadsföra det nya genom. Men, vad kan vi då förvänta oss av interpack och drupa nästa år, det är ju knappast så att det kommer att vimla av nyheter på mässgolvet, så snabb är inte utvecklingen?

Det finns så klart många andra aspekter på det här, men vi får reda ut dem lite längre fram.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!