Med 3D-simulering i den nya plattformen snabbare man på förpackningsutvecklingen med upp till 85 procent. (Bild Metsä Board)

3D-simulering ger 85 procent snabbare förpackningsutveckling

25 november, 2021ANNONS

Kartongproducenten Metsä Board har i sitt Excellence Centre implementerat 3D-plattformen Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE, som ger betydligt snabbare förpackningsutveckling och även minskar förpackningarnas koldioxidavtryck.

3DEXPERIENCE-plattformen är en toppmodern lösning från Dassault Systèmes och deras kunnande från tidigare engagemang inom flyg- och bilindustrin, som nu bidragit till att implementera ny teknik för tillverkning av fiberbaserade förpackningar.

”Med den nya 3D-plattformen ger vi kunderna optimala förpackningslösningar och minskar deras koldioxidavtryck”, säger Markku Leskelä. (Bild Metsä Board/Seppo Samuli)

Metsä Board skriver i ett pressmeddelande att simulering i den nya 3D-plattformen möjliggör upp till 85 procent snabbare utveckling av förpackningar jämfört med det traditionella sättet med multitester av fysiska prototyper. Med simuleringstekniken hanteras utvecklingen av hela produktens livscykel, från materialval till leverans. Det snabbare utvecklingsförloppet av förpackningar innebär också att förpackningarnas livscykelbaserade koldioxidavtryck minskas.

”Vi ville öka vår innovationstakt för att hjälpa våra kunder med optimala förpackningslösningar och minska deras koldioxidavtryck. Exempelvis kan boxkompression såväl som falltester nu göras på några timmar jämfört med flera dagar eller till och med veckor med traditionella fysiska testmetoder. Med hjälp av den nya tekniken kan vi rekommendera kunderna optimala förpackningsmaterial och förpackningsstrukturer”, säger Markku Leskelä, SVP Development, Metsä Board.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!