Den nya FFS-filmen är fuktsäker, vilket gör att förpackade produkter kan förvaras utomhus. (Bild Berry bpi)

50 % återvunnen plast i film för krävande kemiska produkter

15 oktober, 2021ANNONS

Flexibla filmproducenten Berry bpi packaging solutions, som ingår i globala Berry-koncernen, har utvecklat och lanserat en förpackningsfilm, som innehåller 50 procent plast från återvunna konsumentförpackningar.

Filmen, som ingår i företagets FFS-filmer under varumärket NorDiVent, är speciellt utformad för fyllning och förslutning av krävande pulverprodukter inom kemikalier, byggprodukter, etc., men kan även användas till pulverprodukter inom livsmedelsområdet.

Berry bpi:s nya NorDiVent förpackningsfilm är tillverkad med 50 procent återvunnen konsumentplast. (Bild Berry bpi)

Berri skriver i ett pressmeddelande att den nya filmen tillverkas med en specialplast, som fått beteckningen Berry Sustane® och som är tillverkad av en kombination av nyproducerad polymer och polymer från återvunna konsumentprodukter. Filmen sägs få samma materialstandard som en förpackningsfilm tillverkad helt av nyproducerad plast.

Enligt Berry bpi är den nya NorDiVent-filmen helt vattentät och säkerställer att luft släpps ut på ett dammfritt sätt. Filmen erbjuder effektivt fuktskydd för produkter, som måste hållas torra, och gör det möjligt att förvara förpackningar utomhus. Dess höga rivmotstånd ger ytterligare produktskydd och undviker spill och produktavfall i hela leveranskedjan. Filmen, som bland annat kan göras antistatisk, klarar enligt tillverkaren de mest utmanande och krävande applikationerna och produkterna.

Den nya filmen kan tryckas med upp till tio färger, vilket gör det möjligt att för att skapa effektiva varumärken och öka uppmärksamheten ute i butik.

”Användandet av återvunnen plast utan försämrad prestanda är en viktig utveckling i vår strävan att utveckla lösningar som stöder våra kundernas hållbarhetsmål”, säger Frank Heseding från Berry bpi packaging solutions.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!