Vid den högtidliga uppstarten för den nya robotfabriken deltog (fr.v.) Peter Voser, ordförande och VD, ABB, Chunyuan Gu, President ABB Asia, Middle East and Africa region; Sami Atiya, President ABB Robotics & Discrete Automation business och James-Gang Li, Lead Business Manager, Robotics and Discrete Automation, ABB China. (Bild ABB)

ABB bygger ny robotfabrik i Shanghai för 1,5 miljarder kr

12 september, 2019ANNONS

ABB har inlett byggandet av en ny robottillverknings- och forskningsanläggning i Kina, som är världens största robotmarknad. Anläggningen förväntas öppna under år 2021 och innebär en total investering på 150 miljoner US-dollar (cirka 1,5 miljarder kronor).

Den nya fabriken byggs i Kangqiao, nära Shanghai och kommer att omfatta en yta på 67.000 kvadratmeter.
I fabriken kommer man att tillämpa de senaste tillverkningsprocesserna, inklusive maskininlärning, digitala- och samarbetande lösningar.

De robotar som byggs i fabriken kommer att betjäna ABB:s omfattande bas av robotanvändande kunder i Asien, där aktörerna finns inom industrisegment som livsmedel, läkemedel, elektronik, logistik, biltillverkning, m fl.

Så här kommer ABB:s nya robotfabrik utanför Shanghai att se ut, när den står färdig år 2021. (Illustration ABB)

ABB skriver i ett pressmeddelande att den nya fabriken kommer att bli den globalt mest avancerade, automatiserade och flexibla fabriken inom robotindustrin. Den blir ett center där robotar tillverkar robotar!

Produktionen i den högt automatiserade fabriken kommer att vara baserad på automatiseringsceller istället för på en fast monteringslinje, vilket gör det möjligt för robotarna att röra sig från station till station för bättre anpassning och mer flexibilitet än i traditionella, linjära produktionssystem. Så kallade AGV (Automated guided vehicles) kommer att leverera delar till produktionsrobotarna vid exakt rätt tillfälle, medan den senaste samarbetsteknologin ser till att människor och robotar kan arbeta tryggt sida vid sida,.

Den nya fabriken kommer även att inrymma ett forsknings- och utvecklingscenter, som ska hjälpa till att accelerera innovationer inom artificiell intelligens (AI). Centret kommer även att fungera som en öppen innovationshub, där ABB har ett nära samarbete med sina kunder för att tillsammans utveckla automatiserade lösningar, skräddarsydda efter individuella behov.

”Etableringen av den nya fabriken är en milstolpe i ABB:s utveckling i Kina och kommer att ytterligare stärka vårt ledarskap på världens största robotmarknad”, säger Peter Voser, styrelseordförande och VD för ABB.

ABB förutspår att den globala robotförsäljningen kommer att öka från 80 miljarder dollar idag till 130 miljarder dollar år 2025. Kina är världens största robotmarknad; en av tre robotar som såldes globalt 2017 levererades till Kina.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!