Sami Atiya (t.v.), affärsområdeschef för ABB Robotics & Discrete Automation och Veronica Pascual Boé, VD för ASTI, ser fram emot ett spännande samarbete. (Bild ABB)

ABB köper spansk specialist på autonoma mobila robotar

12 augusti, 2021ANNONS

ABB Robotics har köpt det spanska företaget ASTI Mobile Robotics Group, som är specialist på autonoma mobila robotar, så kallade AMR (Autonomous Mobile Robot).
ASTI är världsledande på den snabbt växande marknaden för AMR och har en bred portfölj av fordon och programvara.

ABB skriver i ett pressmeddelande att förvärvet betecknas som en viktig del av ABB:s externa tillväxtstrategi, och kommer att bredda ABB:s erbjudande inom robotik och automation. Med förvärvet blir ABB det enda företaget som erbjuder en komplett portfölj för nästa generations flexibla automation.

Spanska ASTI är ledande inom AMR – autonoma mobila robotar. (Bild ABB)

”ASTI är det perfekta valet för oss, när vi ska stötta våra kunder med nästa generation av flexibel automation”, säger Sami Atiya, affärsområdeschef för ABB Robotics & Discrete Automation.

ASTI, som har sitt huvudkontor i Burgos i Spanien, grundades 1982 och har över 300 anställda i Spanien, Frankrike och Tyskland. Majoritetsägare är Veronica Pascual Boé, som även är VD. Bland övriga aktieägare finns den europeiska tillväxtinvesteraren Keensight Capital. Idag stöttar ASTI en av Europas största installerade AMR-flottor och har en bred kundbas inom fordonsindustri, logistik, livsmedel samt läkemedel i 20 länder.

ASTI:s AMR-verksamhet kommer att ha sitt huvudkontor i Burgos i Spanien och ledas av Veronica Pascual Boé. I och med förvärvet kommer också ett nytt AMR-nav i Asien, som inkluderar en fullständig värdekedja och tillverkning, att öppnas vid ABB Robotics fabrik i Shanghai.

”ABB är en perfekt matchning för oss, eftersom vi båda bidrar till våra kunders flexibilitet och konkurrenskraft genom att påskynda automatiseringen på arbetsplatsen. Detta är nästa spännande steg på vår resa och tillsammans kommer vi att påskynda våra innovationsplaner, utöka vår globala kundtjänst, våra partnernätverk, produktion och utförandekapacitet, samt dra fördel av ABB:s tillgång till den globala marknaden, särskilt vad gäller Kina. Det gläder mig att bli del av den utökade ledningsgruppen för Robotics och att leda AMR-verksamheten för att leverera på denna ambitiösa tillväxtplan”, kommenterar Veronica Pascual Boé.

ABB skriver i ett pressmeddelande att ABB och ASTI tillsammans erbjuder en djupgående expertis inom tillverkningsindustrin, inklusive fordon, livsmedel och konsumentförpackade varor samt inom nya tillväxtsegment som logistik, e-handel, detaljhandel och hälso- och sjukvård.

Parterna har enats om att inte lämna ut några detaljer angående köpeskillingen.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!