Med förvärvet av Codian Robotics breddar ABB sitt utbud av deltarobotar för ”pick-and-place”-applikationer. (Bild ABB)

ABB Robotics breddar utbudet inom ”pick-and-place”-robotar

5 oktober, 2020ANNONS

ABB och affärsområdet ABB Robotics & Discrete Automation har förvärvat nederländska Codian Robotics B.V. och breddar därmed sitt utbud av deltarobotar för precisionskrävande och hygienkänsliga ”pick-and-place”-applikationer, främst inom livsmedel och läkemedel.

ABB skriver i ett pressmeddelande att med transaktionen påskyndar företaget sitt engagemang inom det växande området deltarobotar och i framtiden kommer man att kunna erbjuda sina kunder ett bredare utbud av deltarobotar och integrerade lösningar. Förvärvet bidrar också till ABB:s maskincentrerade robotikstrategi som integrerar maskinautomation och robotkontroll i en och samma plattform.

”Förvärvet understryker vårt fokus på banbrytande teknologi, som hjälper våra kunder att fullt ut realisera potentialen med automation och öka deras flexibilitet i ett snabbt föränderligt affärslandskap. Codian Robotics teknologi och industriella expertis är ett perfekt komplement till de lösningar, som vi erbjuder livsmedels- och läkemedelsindustrin och för servicerobotar och logistik. Den stödjer också ABB:s maskincentrerade robotar”, säger Sami Atiya, affärsområdeschef, ABB Robotics & Discrete Automation.

Codian Robotics, som ligger i Ede, Nederländerna, har 20 medarbetare globalt. Bolaget kommer att fortsätta bistå sina kunder direkt. Förvärvet signerades och genomfördes den 1 oktober 2020 och bägge parter har kommit överens om att inte offentliggöra några detaljer kring köpeskillingen.

”Genom åren har vi utvecklat en omfattande produktportfölj. ABB:s globala närvaro och industriella expertis kommer att hjälpa oss att göra våra produkter tillgängliga globalt. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans för att skriva nästa kapitel i vår framgångssaga”, säger Freek Hartman, grundare av Codian Robotics.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!