Nu försvinner metallburken som förpackningsform för Abbas urvattnade inläggningssill och ersätt med ett klimatsmartare plasttråg. (Bilden är ett montage)

Abbas sill-klassiker på burk får ny smartare förpackning

1 februari, 2018

Abbas klassiska inläggningssill i metallburk får nu en ny och miljövänligare förpackning i form av ett klimatsmart plasttråg.
I många år har den klassiska urvattnade sillen från Abba i metallburk funnits i butikshyllorna, men nu har en förändring skett. Innehållet är samma MSC-märkta sill, men förpackningen är helt ny.

Den nya plasttrågsförpackningen är 70 procent lättare än metallburken. Förpackningen består av mindre mängd material, vilket gör att den har minst 30 procent lägre klimatpåverkan i tillverkningen än sin föregångare. Dessutom transporteras det nya förpackningsmaterialet på rullar, som tar mindre plats och ger därmed ett lägre koldioxidutsläpp.

Orkla Foods Sverige, som äger varumärket Abba, skriver i ett pressmeddelande att man ständigt arbetar med att förbättra sina förpackningslösningar, så att de skyddar innehållet samtidigt som de har en låg klimatpåverkan. Därför byter man nu ut metallburken för den klassiska urvattnade inläggningssillen mot en klimatsmart trågförpackning.

”I utvecklingsarbetet av våra förpackningar är en viktig faktor att förpackningen ska ha en låg klimatpåverkan. Samtidigt som vi ställer stor vikt på att säkerställa att förpackningen ger livsmedlet ett fullgott skydd”, säger Elna Hallgard, chef för förpackningsutveckling på Orkla Foods Sverige.

För konsumenten innebär bytet av emballage, att förpackningen blir enklare att öppna och den lägre vikten gör att den blir lättare att bära hem. När förpackningen är tömd sorteras den som plastförpackning i återvinningssystemet.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!