”Absolut Comeback” hyllar återvinning och cirkulär ekonomi och i flaskan ingår synliga delar av krossat, återvunnet glas. (Bild Absolut Company)

Här är ”Absolut Comeback” – flaskan som hyllar återvinning

5 december, 2019ANNONS

Absolut Company och glasförpackningstillverkaren Ardagh Glass har utvecklat en ny iögonfallande vodkaflaska i begränsad upplaga. Flaskan, som kallas ”Absolut Comeback”, hyllar den cirkulära ekonomin och belyser behovet av att återvinna och återanvända våra befintliga resurser.

Designen till den nya flaskan är utvecklad av Ardaghs designteam tillsammans med kommunikations- och designbyrån Drama Queen Communications. Avsikten var att skapa en flaskdesign baserad på återvunnet glas för att främja och visualisera fördelarna med återvinning. Tillsammans utvecklade de ”Absolut Comeback”, som till minst 41 procent består av återvunnet glas och där faktiska delar av trasigt glas ingår i själva flaskan!

För att skapa den annorlunda flaskan krävdes en detaljerad process, där flera designteam var involverade. 3D-utskrifter, digital scanning och virtuella skulpteringstekniker användes för att skapa den slutgiltiga flaskan, som skulle förena utseendet och formen hos den klassiska Absolut-flaskan med känslan och upplevelsen av faktiskt återvunnet glas.

Absolut Vodkas ikoniska glasflaskor tillverkas vid Ardagh Glass svenska glasbruk Limmared mellan Borås och Gislaved.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!