Den nya flaskan till premiumvodkan Absolut Elyx är designad som en hyllning till de gamla kopparpannorna i destilleriet i Åhus. (Bild Absolut)

Absolut Elyx – en hyllning till de gamla kopparpannorna…

3 juni, 2019

Nu kommer superpremiumvodkan Absolut Elyx från Absolut Company i ny förpackning: En kopparfärgad glasflaska, som syftar till att kommunicera hantverk och kvalitet och som är en hyllning till den traditionsenliga destilleringsprocessen, som sker i gamla kopparpannor i destilleriet i Åhus.

Absolut skriver i ett pressmeddelande att med sin nya utmanande design kommer flaskan att dra uppmärksamheten till sig, när den under juni månad lanseras i Systembolagets beställningssortiment och på svenska krogar.

Flaskan till Absolut Elyx, som är tillverkad av 40 procent återvunnet glas, är designad och framtagen av den Londonbaserade designbyrån Stranger & Stranger.

”Absolut Elyx är en unik produkt som med den nya flaskdesignen blir än mer unik. Den är lekfull och lyxig på samma gång och vi känner verkligen att dess designer har förstått tonaliteten och känslan i Absolut Elyx”, säger Pia Hägglöf, Brand Manager för Absolut i Sverige.

Absolut Elyx är tillgänglig på över 70 marknader i världen och vodkan är till 100 procent gjord på vete från ett och samma ställe i Åhus, allt inom en radie på 2,5 mil från de berömda gamla kopparpannorna

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!