Till Pride-sommaren 2022 lanserar Absolut en nydesignad version av sin Rainbow-flaska i en begränsad upplaga. (Bild Absolut. Bilden är ett montage)

Absolut hyllar Pride-sommaren med nydesignad Rainbow-flaska

1 juni, 2022ANNONS

Inför Pride-sommaren 2022 har Absolut Vodka lanserat en begränsad och nydesignad upplaga av sin Absolut Rainbow-flaska. Den första Rainbow-flaskan lanserades i juli 2017.

Första Absolut Rainbow-flaskan lanserades 2017  i Systembolagets ordinarie beställningssortiment. (Bild Absolut)

Absolut skriver i ett pressmeddelande att företagets engagemang för HBTQIA+ startade redan under 1980-talet i New York och har sedan dess varit en del av varumärkets DNA. Rainbow-flaskan är inspirerad av mångfald, ett av flera områden Absolut arbetar med för att skapa en mer öppen värld.

Vodkan i Rainbow-flaskan är den klassiska Absolut Vodka Original, gjort på lokalt odlat höstvete från skånska Åhus och trakterna däromkring.

Inför lanseringen av den nydesignade Rainbow-flaskan har Absolut Vodka samarbetat med Helsingborgsbaserade företaget Rscued, vars affärsidé är att minska matsvinnet genom att ”rädda” frukt och grönsaker, som annars skulle slängts, och av dem tillverka juice, smoothies och chips. (Och det som ändå blir över komposteras och blir till vegansk blomjord…)

Lagom till Pride 2022 har nu Absolut och Rscued tagit fram en helt ny cocktail baserad på Absolut Rainbow och Rscueds ”Lycklig”, som är en lemonad gjord på räddade jordgubbar, citron och thaibasilika.

Nya Absolut Rainbow lanseras idag (1 juni) och finns i beställningssortimentet på Systembolaget. 20 kr från varje såld flaska kommer under perioden den 1 juni till den 31 augusti att doneras till Regnbågsfonden. Även Rscued skänker till Regnbågsfonden: 0,50 kr per såld Lycklig-flaska går till fondens arbete för HBTQ-frågor.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!