På musikfestivalen Way Out West serverar Absolut cocktails och färdigblandade vodkadrinkar – och visar upp sin prototyp till en vodkaflaska tillverkad i papper! (Bild Absolut)

Absolut visar sin pappersflaska på Way Out West-festivalen

5 augusti, 2019

På musikfestivalen Way Out West (WOW), som äger rum i Göteborg 8 – 10 augusti, kommer svenska vodkaproducenten Absolut att visa en prototyp till vodkaflaska tillverkad i papper!

Absolut skriver i ett pressmeddelande att man jobbar på flera fronter för att minska påverkan på miljön globalt och ett sådant område är förpackningar, vilket i dryckesbranschen har en betydande inverkan på miljön. Absolut har därför inlett ett samarbete med den danska tech startupen EcoXpac, som ägs av pappersföretaget BillerudKorsnäs och plastförpackningsproducenten Alpla. Som Packnews tidigare skrivit om, har EcoXpac tagit fram en flaska gjord av papper, vilken BillerudKorsnäs och Alpla nu i ett joint venture ska utveckla och marknadsföra på bred basis. (Läs HÄR)

”Vårt hållbarhetsengagemang är något som vi i allra högsta grad har gemensamt med Way Out West, vilket gör festivalen till den perfekta platsen för att lansera projektet. Sverige blir den första marknaden, där konsumenter nu får uppleva Absoluts nya förpackning” berättar Pia Hägglöf, Senior Brand Manager Absolut.

Absolut är för andra året i rad officiell vodkapartner till WOW och förutom att presentera en prototyp till vodkaflaska i papper kommer man också att servera cocktails och den färdigblandade vodkabaserade drinken Absolut Mixt på WOW:s VIP-område och i Absoluts ”NedbrytningsBAR” vid Lilla Dammen.

”Vi har precis påbörjat vår resa mot en pappersflaska gjord i 100 procent biobaserat material och i nuläget är vi endast i prototypstadiet med en 3D-formad flaska i papper, som har en tunn barriär av plast. Målet på sikt är att även barriären ska bli helt biobaserad. Vi vet att det är en bit kvar, men detta är ett steg vi måste ta för att komplettera vår förpackningsportfölj”, säger Louise Werner, Director Future of Packaging, The Absolut Company.

I Absoluts ”NedbrytningsBAR” kommer man dagligen att servera 50 stycken Absolut Mixt i den nya pappersflaskan, som är ett första steg mot att uppdatera Absoluts ikoniska förpackningsdesign.

 

Kontaktuppgifter

Alpla

Visa sida

Tel -296442798
Skicka epost


PL-07-300 OSTRÓW MAZOWIECKA

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!