Juan Luis Martínez Arteaga, VD för adapa, f.d. Schur Flexibles, kunde tillkännage det nya koncernnamnet i samband med mässan Fachpack 2022 i Nürnberg. (Bild adapa)

adapa är det nya namnet på österrikiska Schur Flexibles

29 september, 2022ANNONS

Österrikiska Schur Flexibles Group – ledande tillverkare och leverantör inom flexibla förpackningar – har bytt namn och heter nu adapa (skrives med enbart gemena bokstäver).

Det uppmärksammade namnbytet tillkännagavs i samband med förpackningsmässan Fachpack 2022 i tyska Nürnberg, som avslutas i dag, 29 september.

Företaget skriver att namnbytet är i linje med deras Fachpack 2022-motto: ”future is driven by action” och att det nya namnet ska lyfta fram bolagets framtidsorienterade strategi.

”Vi vill tacka våra kunder, partners och anställda. De är alla en del av vår framgångssaga och har hjälpt oss att komma dit vi är idag trots utmanande tider. Det nya namnet speglar vår övertygelse om att vi tillsammans kan bygga en stark, hållbar grund för framtida tillväxt”, säger adapas VD Juan Luis Martínez Arteaga i en kommentar till det nya namnet.

Avtäckningen av det nya namnet skedde i samband med mässan Fachpack 2022 i Nürnberg. (Bild adapa)

adapa skriver i ett pressmeddelande att det nya namnet, adapa, kommer från ”adaptive packaging” och att det understryker ett av företagets kärnvärden: att kunna anpassa sig till en föränderlig värld.

”Den nya strategin består av kort- och långsiktiga åtgärder med fokus på hållbarhet, organisk tillväxt, operationell excellens och innovation/digitalisering”, skriver företaget i sin pressrelease.

adapa, med huvudkontor i Wiener Neudorf, Österrike, har 2.200 anställda och 22 produktionsanläggningar i 11 länder. Koncernen, som har en årlig försäljning på cirka 690 miljoner euro (drygt 7,5 miljarder kronor,) har de senaste åren växt snabbt genom flera företagsköp, bland annat nederländska Clondalkin Group och svenska Scandiflex Pac AB (läs HÄR).

N.B1.: adapa ställer ut på Scanpack 2022, 4 – 7 oktober, på Svenska Mässan i Göteborg (monter B01:01). Företaget anmäldes till mässan som ”Schur Flexibles Group” men visar alltså upp sig under sitt nya namn!

N.B2.: Det verkar vara något av en trend i dessa dagar hos större företag inom förpackningsbranschen att byta namn! Bara i vårt eget närområde har två större förpackningsrelaterade koncerner på senare tid tillkännagett att de ändrar sina företagsnamn, visserligen inte lika radikala namnändringar som Schur Flexibles, men ändå! Sålunda blir svenska BillerudKorsnäs inom kort enbart Billerud (läs HÄR!) och på samma sätt bantar svensk-finska Ahlstrom-Munksjö sitt namn till endast Ahlstrom. (läs HÄR!)

N.B3.: Adapa är också namnet på en gestalt i den mesopotamiska mytologin… (källa: Wikipedia)

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!