eggyplay-förpackningarna skyddar äggen på ett effektivt sätt – och blir utmärkta byggklossar när de är tomma!

Äggförpackningen blir en spännande byggleksak..!

16 april, 2015ANNONS

Svenska Lantägg AB lanserar nu äggförpackningen eggyplay®, som är en äggförpackning för åtta ägg, som också kan förvandlas till en byggleksak för barnen!
Förpackningen är utvecklad av det dansk-holländska företaget Eggs Posure A/S, som bildades i fjol genom ett joint venture mellan danska livsmedelsproducenten Hedegaard och holländska förpackningsföretaget Twinpack och som ska utveckla, tillverka och sälja nya innovativa förpackningskoncept till äggindustrin.

eggyplay-förpackningen finns i flera klara färger och är tillverkad i formgjuten polypropen, som kan återvinnas. Förpackningarnas bottnar och lock är försedda med cirkelformade reliefer som passar i varandra enligt samma princip som en Lego-kloss. Genom att sätta ihop förpackningarna kan man bygga olika formationer och föremål, där endast fantasin – och förstås mängden tomma äggförpackningar! – sätter gränserna.

Svenska Lantägg skriver att eggyplay-förpackningarna väger mindre än vanliga äggaskar och att de bara tar upp hälften så mycket utrymme, när de är öppna och staplade i varandra.

Svenska Lantägg rekommenderar att man maskindiskar de tomma förpackningarna, innan de får tjänstgöra som spännande byggklossar åt barnen. Sedan är det fritt fram för fantasin:
Bygg vad du vill! Bygg ett slott i ditt vardagsrum! Eller varför inte en bil eller en lekstuga som du sedan kan gå in i och leka i. Ingenting är omöjligt med askarna från eggyplay® som blir dina byggklossar så snart de är tomma och tvättade. De hakar lätt i varandra, så ditt byggnadsverk står stadigt tills du vill ta ned det – eller bygga något helt annat”, tipsar Svenska Lantägg på sin hemsida.

Eggs Posure har ansökt hos The Patent Cooperation Treaty om ett så kallat världspatent, som täcker 148 länder, för sin innovation, som man tror ska bli en mycket stor kommersiell framgång.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!