Ahlstrom-Munksjö lanserar en serie fiberbaserade och självhäftande förpackningstejper under varumärket MasterTape™ Pack. (Bild Ahlstrom-Munksjö)

Ahlstrom-Munksjö introducerar fiberbaserad förpackningstejp

19 oktober, 2021ANNONS

Finsk-svenska förpackningsföretaget Ahlstrom-Munksjö har lanserat en serie fiberbaserade förpackningstejper under varumärket MasterTape™ Pack, som kan ersätta konventionella plastbaserade självhäftande förpackningstejper.

Ahlstrom-Munksjö skriver i ett pressmeddelande att MasterTape ™ Pack är ett hållbart fiberbaserat alternativ med högt innehåll av biobaserat material. Tejperna i serien ger god sammanhållning och har mekaniska och stöttåliga egenskaper, som gör dem idealiska för ett brett utbud av tejpkrävande förpackningar.

Fiberbaserad förpackningstejp kan ersätta konventionell plastbaserad tejp. (Bild Ahlstrom-Munksjö)

Tejpserien MasterTape ™ Pack har ett brett utbud med olika vikt och mekaniska egenskaper. Produktsortimentet innehåller skräddarsydda lösningar, inklusive mättade och ensidigt släppbelagda papper samt tejper med syntetfiberförstärkt baspapper. Tejperna kan beläggas med olika typer av primers eller barriärbeläggningar.

”Vår ambition är att stärka vår position på förpackningstejpmarknaden med ett sortiment, som passar för allt från lätta till tunga förpackningar, speciellt inom e -handel och industripackning”, säger Vesa Yliherne, chef för Ahlstrom-Munksjös tejpverksamhet.

MasterTape ™ Pack-tejperna är tillverkade av FSC-certifierad träfibermassa och består till minst 80 procent av biobaserade produkter

”Vi har utvecklat en unik produktportfölj, som passar ändamålen med flera förpackningstejpapplikationer”, säger Sebastien Ferrari, affärsutvecklingschef för Ahlstrom-Munksjös förpackningstejper.

Ahlstrom-Munksjö skriver att man förutom självhäftande tejper även erbjuder ett produktsortiment av vattenaktiverade förpackningstejper under varumärket MasterTape ™ WAT.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!