Ahltrom-Munksjös fiberbaserade material Cellustraw är avsett för tillverkning av papperssugrör för användning i kalla drycker.

Ahlstrom-Munksjö lanserar material till papperssugrör

2 maj, 2019ANNONS

Finsk-svenska företaget Ahlstrom-Munksjö Oyj lanserar CelluStraw™, som är ett fiberbaserat material avsett för tillverkning av papperssugrör. Cellustraw erbjuder livsmedelsindustrin ett alternativ till engångssugrör i plast i konsumentprodukter. 

CelluStraw-sortimentet omfattar specialpapperskvaliteter, som tagits fram speciellt för inner- och ytterskikten i papperssugrör. CelluStraw lämpar sig för höghastighets konverteringsmaskiner.

Ahltrom-Munksjö skriver i ett pressmeddelande att materialets våtstyrka och mekaniska tålighet ger god produktintegritet och garanterar att sugrören hålls i gott skick efter konverteringen och att de klarar tillräckligt lång tid i kontakt med vätska innan de mjuknar.

CelluStraw tillverkas av naturfibrer från hållbara källor och är ett förnybart och livsmedelssäkert material. Den rekommenderade slutanvändningen är i kalla drycker.

”CelluStraw är en lösning som vi har tagit fram speciellt för att tillgodose de olika framväxande initiativen för att fasa ut engångssugrör i plast. Genom att använda pappersbaserade material kan betydande aktörer inom livsmedelsindustrin, som snabbmatskedjor, bevisa sitt starka engagemang för miljön och ändå erbjuda kunderna en bekväm drickupplevelse”, säger Brian Oost, VP Product Management and Marketing Food Packaging, Specialties Business Area hos Ahlstrom-Munksjö.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!