Falbygdens Ost har anor från 1878

Anrika Falbygdens Ost har köpts av Arla

12 mars, 2015ANNONS

Anrika Falbygdens Ost, med anor från 1878, har nu fått ny ägare. Arla Sverige, som i fjol höstas aviserade att man skulle förvärva den västgötska osttillverkaren från finskägda livsmedelskoncernen Atria, har fått sitt köp godkänt av Konkurrensverket och tar därmed över verksamheten den 1 april i år.
Förvärvet ligger helt i linje med Arlas strategi att driva premiumsegmentet inom ost, skriver Arla Sverige i ett pressmeddelande.

”Det här är en bra affär för konsumenter, kunder och Arlas ägare. Medarbetarna inom Falbygdens Ost står för en stolt osttradition och tillsammans med dem kan vi nu ta nästa steg i att utveckla både kunders och konsumenters passion och intresse för ost. Falbygdens Ost är ett strategiskt komplement till Arlas egen ostverksamhet och köpet säkrar lönsam avsättning för våra ägare Arlaböndernas mjölk”, säger Henri de Sauvage Nolting, VD för Arla Sverige.

Det var i mitten av oktober 2014, som Arla och Atria berättade om förvärvet. Falbygdens Ost har verksamhet i Falköping, där de lagrar och förädlar ost genom till exempel smaksättning och packning.

Falbygdens Osts hittillsvarande ägare Atria Sverige ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Abp.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!