Aqua Nobel kommer nu endast att säljas i vätskekartongförpackningar från Tetra Pak. (Bild Aqua Nobel)

Aqua Nobel slopar PET – sätter fokus på kartongförpackningar

23 mars, 2021ANNONS

Källvattendistributören Aqua Nobel i Mörarp, strax utanför Helsingborg, har beslutat att bli plastfria från och med år 2021. Beslutet innebär bland annat att man avvecklar sina PET-flaskor med det smaksatta källvattnet och enbart ska sälja Aqua Nobel-vattnet i Tetra Paks Tetra Prisma-förpackningar, tillverkade av vätskekartong.

Robin Wingårdh är VD för Aqua Nobel sedan 1 april 2020. (Bild Aqua Nobel)

”Vi har planerat för en avveckling sedan förra året och tyckte att det nu var perfekt att gå in i 2021 helt plastfria. Vi vill kunna fokusera all energi på våra hållbara kartongförpackningar, som ligger helt rätt i tiden och i linje med våra mål och värden”, säger Robin Wingårdh, VD Aqua Nobel.

Aqua Nobel är ett alkaliskt vatten, som hämtas från en källa, belägen på 105 meters djup under den skånska myllan vid Mörarp utanför Helsingborg. Källan upptäcktes 1964. Aqua Nobel skriver att vattnet under 100 år har vandrat och renats genom lager av sandsten, morän, skiffer och gnejs för att slutligen nå källan.

Nu är det stopp för källvattnet Aqua Nobel i PET-flaskor. (Bild Aqua Nobel)

Sedan några år förpackas en väsentlig del av Aqua Nobel-vattnet i vätskekartongförpackningar, men en del av vattnet har också tappats och sålts i traditionella plastflaskor, tillverkade i oljebaserad PET. Men nu avvecklar Aqua Nobel alltså PET-verksamheten och fokuserar helt på att tappa sitt källvatten på vätskekartongförpackningen Tetra Prisma® Aseptic 500 Edge från Tetra Pak, som till 78 procent är tillverkad i förnybart material och försluten med skruvkorken DreamCap™ 26, tillverkad i sockerrörsbaserad bioplast.

Vattnet, som sedan 2016 säljs under varumärket Aqua Nobel, är naturligt mineraliserat i källan och har ett pH-värde på 8,2. När det tappas från källan är det helt rent och utan yttre påverkan. Vattnet säljs helt fritt från tillsatt socker eller E-ämnen och är endast smaksatt med naturliga aromer.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!