Smurfit Kappas pappersbaserade förpackningsmaterial AquaStop är vattentåligt. (Bild Smurfit Kappa/bilden är ett montage)

AquaStop – ett vattentåligt papper från Smurfit Kappa

23 maj, 2022ANNONS

Smurfit Kappa har utvecklat och lanserat AquaStop, som är ett vattentåligt pappersmaterial lämpligt till produkter som behöver en vatten- och fuktskyddande förpackning.

AquaStop-materialet uppges vara lämpligt för e-handelsförpackningar och till förpackning av produkter som blommor, tvättmedel, frukt och grönsaker där tillfälligt skydd mot vatten behövs.

Materialet uppges även passa till transportlådor och -boxar för kylda varor vid transport och lagring under förhållanden där det kan bildas kondens.

Lars Henriksson är produktutvecklingschef Smurfit Kappa Paper Division. (Bild Smurfit Kappa)

Enligt Smurfit Kappa uppnås AquaStops vattentäta egenskaper med hjälp av en speciell beläggning som läggs till papperet under tillverkningsprocessen. Företaget hävdar att beläggningen inte äventyrar produktens återvinningsbarhet, vilket gör att den uppges kunna återvinnas på samma sätt som vanliga pappersbaserade förpackningar.

”Vi är mycket glada över AquaStop och tror att det är ett verkligt revolutionerande papper med en utmärkt funktionalitet och som dessutom är 100 procent återvinningsbart. Vi förväntar oss att AquaStop kommer att intressera många av våra kunder, särskilt de som transporterar varor i mer krävande miljöer”, säger Lars Henriksson, chef för produktutveckling inom Smurfit Kappas Paper Division.

AquaStop är den senaste innovationen i Smurfit Kappas ”Better Planet Packaging”-portfölj, och ingår i bolagets produktfamilj TechniPaper, som inrymmer olika specialpapper vilka är halksäkra, värmeförseglingsbara, brandsäkra, antistatiska eller motståndskraftiga mot fetter, oljor, fukt, vatten, nötning, etc.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!