A&R Carton har investerat i en kallfolieringsmaskin, som ger detaljerade metalleffekter på premiumförpackningar.

A&R Carton förstärker sin kapacitet inom kallfoliering

11 juni, 2019

I sin enhet i Frankfurt har A&R Carton, som ingår i svenska koncernen ÅR Packaging Group, investerat i en kallfolieringsmaskin, som ger detaljerade metalleffekter och excellent bildåtergivning på premiumförpackningar. Kallfolieringsmaskinen har integrerats i den offset trycklinje, som nyligen installerats i Frankfurt-anläggningen.

A&R Carton Frankfurt är en betydande leverantör av förpackningar till märkesprodukter. I fjol ökade man kapaciteten genom att investera i en Heidelberg offsetlinje med möjligheter till tryck i nio färger och efterbehandlingsmöjligheter i tre lackstationer. Den trycklinjen har nu kompletterats med en kallfolieapplikator, som kan ge ytterligare grafiska och visuella effekter åt premiumförpackningar.

”Vi tittar alltid på nuvarande och framtida krav och önskemål från kunderna, för att kunna leverera det bästa. Med de tryck- och efterbehandlingsmöjligheter vi nu har i den nya Heidelberg-linjen, så kan vi skapa fantastiska lösningar och effekter åt premiumförpackningar inom konfekt, tobak, hälsa och kosmetika”, säger Rüdiger Theiss, fabrikschef för A&R Carton Frankfurt.

Med sin modulbaserade inline kallfolieringsapplikator i bruk ska kunderna kunna använda kallfoliering, tryck med sjufärger samt efterbehandling i tre lackstationer i ett enda tryckförlopp. Kallfolieringsenheten beräknas vara i full drift under sommaren 2019.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!