AR Packagings vinnande förpacklning i kategorin ”Sustainability” i årets upplaga av German Packaging Award. (Bild AR Packaging)

AR Packaging en av vinnarna i German Packaging Award 2020

22 september, 2020ANNONS

Svenska AR Packaging har vunnit kategorin ”Sustainability” i förpackningstävlingen German Packaging Award 2020, som nyligen avgjorts.

Utmärkelsen avser en förpackning med produkter för bloddiagnoser, där man reducerat användningen av plast som förpackningsmaterial och ersatt det med kartong. Förpackningen har nu försetts med en kartonginredning, som delar upp en yttre kartonglåda i segment. Kartongen ersätter den plast, som tidigare använts, och den specialutformade inredningen stabiliserar de påsar med reagensprodukter och avfallsvätskor, som packas i lådan. Användningen av kartong gör förpackningen mer hållbar och gör det enklare att kvittbli det farliga avfallet.

Den vinnande förpackningen är tillverkad vid AR Packagings enhet i österrikiska Graz, som är en av Europas största anläggningar för förpackningskonvertering och tryck. I fabriken kan man trycka med allt från arkmatad offset till webbmatad rotationsdjuptryck. AR Packaging i Graz erbjuder också egen produktion av tryck- och präglingscylindrar.
Anläggningen i Graz köpte AR Packaging år 2015 från amerikanska MeadWestvaco Corporation tillsammans med två andra fabriker, belägna i Polen respektive Ryssland (Läs HÄR)

I årets upplaga av German Packaging Award delades priser ut i tio kategorier och de vinnande förpackningarna var producerade i Tyskland, Österrike, Storbritannien och Schweiz.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!