”Förvärvet av Kroha bekräftar vår ambition att fortsätta tillväxten både organiskt och genom ytterligare förvärv”, säger Harald Schulz. (Bild AR Packaging)

AR Packaging förvärvar tyskt bolag inom farmaförpackningar

2 november, 2020

Svenska förpackningskoncernen AR Packaging, med huvudsäte i Lund, förvärvar tyska företaget Kroha GmbH, som är specialiserade på falskartongförpackningar till farmaområdet. Köpet innebär att AR Packaging stärker sin ledande position inom hälso- och sjukvårdsförpackningar.

Förvärvet av Kroha GmbH är en fortsättning på den strategi att växa inom hälso- och sjukvårdssektorn, som AR Packaging påbörjat med de tidigare förvärven av K + D AG, rlc packaging Group och BSC Drukarnia under 2019 och början av 2020.

Krohas tillverkningsenhet i Miesbach (t.v.) ligger i tyska Bayern, söder om München, och har 130 anställda, medan fabriken i Barleben (t.h.) ligger vid Magdeburg, mellan Hannover och Berlin och har 120 anställda. (Bilder Kroha)

Kroha GmbH är ett familjeägt företag, som har fokus på tillverkning av läkemedelsförpackningar av falskartong samt bipacksedlar. Kroha har 250 anställda i sina fabriker i Miesbach och Barleben i Tyskland

”Jag är mycket glad över att se AR Packaging som den valda partnern för Kroha. Ägaren Franz Kroha har utvecklat företaget till en välkänd leverantör till vårdkunder med höga krav. Förvärvet bekräftar vår ambition att fortsätta tillväxten av AR Packagings kärnsegment, både organiskt och genom ytterligare förvärv”, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för AR Packaging.

Förvärvet av Kroha väntas vara genomfört innan utgången av år 2020, under förutsättning att det godkänns av berörda myndigheter. Parterna har inte offentliggjort de ekonomiska villkoren för affären.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!