”Med förvärven blir vi bland topp tre i Europa inom förpackningar för produkter inom hälsa, skönhet, sjukvård och läkemedel”, säger VD Harald Schulz.( Bild ÅR Packaging)

ÅR Packaging genomför flera förvärv inom hälsa och skönhet

13 november, 2019

ÅR Packaging Group AB meddelar att man genomför flera förvärv, som ska stärka bolagets europeiska position inom förpackningar för hälsa och skönhet.
De aviserade förvärven innebär att ÅR Packaging har köpt alla utestående aktier i schweiziska bolaget K + D AG och att man träffat avtal om förvärv av alla utestående aktier i tyska rlc Packaging GmbH. Den sistnämnda affären innebär att ÅR Packagingn indirekt även förvärvar en betydande andel av polska företaget BSC Drukarnia Opakowań SA.

ÅR Packaging skriver i ett pressmeddelande att alla företagen är välrenommerade förpackningstillverkare med betydande marknadsnärvaro på den centrala europeiska marknaden för hälso- och skönhetsprodukter. Förvärven betecknas som ett strategiskt steg, som kommer att ge ÅR Packaging en ledande marknadsposition även inom hälso- och sjukvårds-, farma- och skönhetssegmentet.

”Vi är glada över att välkomna dessa företag, som passar bra för vår grupps tillväxtstrategi. Tillsammans med vår befintliga verksamhet kommer det att positionera ÅR Packaging bland topp tre i Europa inom segmenten hälsa, skönhet, sjukvård och läkemedel”, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för ÅR Packaging.

Schweiziska K + D är expert på läkemedels- och kosmetikförpackningar och tillhandahåller GMP-kompatibla, färdiga och förfalskningssäkra kartonglösningar. Företaget, som har cirka 70 anställda, har en marknadsledande position inom tryck på läkemedelsförpackningar.

Tyska rlc Packaging Group, med huvudsäte i Hannover, är en premiumförpackningstillverkare specialiserad på högkvalitativa falskartongförpackningar till skönhets-, farma-, livsmedels- och konfektyrindustrin. Koncernen består av fyra produktionsanläggningar i Tyskland och en i Schweiz. Dessutom har gruppen en betydande andel i BSC Drukarnia Opakowań i Polen med två anläggningar. Totalt har rlc Packaging cirka 1.500 anställda och en stark marknadsposition i Centraleuropa.

Slutförandet av förvärvet av rlc Packaging är föremål för sedvanliga myndighetsgodkännanden. Parterna i förvärvet har kommit överens om att inga finansiella detaljer kommer att offentliggöras.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!