AR Packaging köper brittiska förpackningsföretaget Firstan

PUBLICERAD: 18 januari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

”Köpet av Firstan Ltd ger en utmärkt plattform för ytterligare tillväxt på denna viktiga och snabba marknaden i Storbritannien”, säger AR Packagings VDHarald Schulz. (Bild AR Packaging)|Firstan Ltd:s fabrik ligger strategiskt placerad i Godmanchester, Cambridgeshire, ca åtta mil norr om London. (Bild Wikipedia)

Svenska AR Packaging stärker sin position på den brittiska marknaden genom köpet av förpackningsföretaget Firstan Holdings Ltd och dess dotterbolag Firstan Limited. Köpet betecknas som ett strategiskt förvärv, som gör AR Packaging-koncernen till en viktig och mångsidig leverantör av kartong- och fiberbaserade samt flexibla förpackningar i Storbritannien.

AR Packaging skriver i ett pressmeddelande att förvärvet ingår i bolagets strategi att växa inom utvalda segment och geografiska områden. AR Packaging har redan en stark position som inom flexibla barriärmaterial och kartongbaserade förpackningar för den brittiska marknaden. Förvärvet av Firstan tillför nu lokal tillverkning av förpackningar i falskartong och möjliggör ett unikt brett utbud av förpackningslösningar främst till livsmedelskunder.

Firstans fabrik ligger i orten Godmanchester, Cambridgeshire, ca åtta mil norr om London. (Bild Wikipedia)

”Det är med stort nöje vi välkomnar Firstan-företaget och dess anställda till vår AR Packaging-familj. Detta köp är av avgörande strategisk betydelse för att stärka vår position på den brittiska marknaden Tillsammans med våra tidigare befintliga två anläggningar i Storbritannien ger Firstan en utmärkt plattform för ytterligare tillväxt på denna viktiga och snabba marknad”, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för AR Packaging.

Firstan Ltd betecknas som en ledande och oberoende tillverkare av flaskkartongförpackningar med fokus på kvalitet, kundservice och operativ effektivitet. Företagets fabrik, som ligger strategiskt placerad i Godmanchester, Cambridgeshire, har 140 medarbetare, vilka designar och producerar tryckta förpackningar i falskartong för livsmedels-, läkemedels-, hälso- och kosmetikbranschen.

”Jag är glad över detta steg i vårt företags utveckling. Vår strategiskt placerade och moderna anläggning kommer tillsammans med våra skickliga anställda att lägga till ytterligare funktioner i AR Packaging och tillsammans kommer vi att erbjuda utökade tjänster till alla kunder i Storbritannien”, säger Andrew Hartwig, tidigare majoritetsägare och verkställande direktör för Firstan Holdings Ltd.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx