”Köpet av Firstan Ltd ger en utmärkt plattform för ytterligare tillväxt på denna viktiga och snabba marknaden i Storbritannien”, säger AR Packagings VDHarald Schulz. (Bild AR Packaging)

AR Packaging köper brittiska förpackningsföretaget Firstan

18 januari, 2021ANNONS

Svenska AR Packaging stärker sin position på den brittiska marknaden genom köpet av förpackningsföretaget Firstan Holdings Ltd och dess dotterbolag Firstan Limited. Köpet betecknas som ett strategiskt förvärv, som gör AR Packaging-koncernen till en viktig och mångsidig leverantör av kartong- och fiberbaserade samt flexibla förpackningar i Storbritannien.

AR Packaging skriver i ett pressmeddelande att förvärvet ingår i bolagets strategi att växa inom utvalda segment och geografiska områden. AR Packaging har redan en stark position som inom flexibla barriärmaterial och kartongbaserade förpackningar för den brittiska marknaden. Förvärvet av Firstan tillför nu lokal tillverkning av förpackningar i falskartong och möjliggör ett unikt brett utbud av förpackningslösningar främst till livsmedelskunder.

Firstans fabrik ligger i orten Godmanchester, Cambridgeshire, ca åtta mil norr om London. (Bild Wikipedia)

”Det är med stort nöje vi välkomnar Firstan-företaget och dess anställda till vår AR Packaging-familj. Detta köp är av avgörande strategisk betydelse för att stärka vår position på den brittiska marknaden Tillsammans med våra tidigare befintliga två anläggningar i Storbritannien ger Firstan en utmärkt plattform för ytterligare tillväxt på denna viktiga och snabba marknad”, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för AR Packaging.

Firstan Ltd betecknas som en ledande och oberoende tillverkare av flaskkartongförpackningar med fokus på kvalitet, kundservice och operativ effektivitet. Företagets fabrik, som ligger strategiskt placerad i Godmanchester, Cambridgeshire, har 140 medarbetare, vilka designar och producerar tryckta förpackningar i falskartong för livsmedels-, läkemedels-, hälso- och kosmetikbranschen.

”Jag är glad över detta steg i vårt företags utveckling. Vår strategiskt placerade och moderna anläggning kommer tillsammans med våra skickliga anställda att lägga till ytterligare funktioner i AR Packaging och tillsammans kommer vi att erbjuda utökade tjänster till alla kunder i Storbritannien”, säger Andrew Hartwig, tidigare majoritetsägare och verkställande direktör för Firstan Holdings Ltd.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!