AR Packagings nya fibertråg är bland annat avsett för MAP-packning av kyld färdigmat. (Pressbild AR Packaging)

AR Packaging lanserar fibertråg för MAP-packning av färdigmat

30 september, 2021ANNONS

I jakten på cirkulära förpackningslösningar för mer krävande applikationer har svenska AR Packaging utvecklat och lanserat ett fiberbaserat tråg avsett för modifierad atmosfärförpackning (MAP) av färdigmat och andra kylda livsmedel.

AR Packaging skriver i ett pressmeddelande att deras helt återvinningsbara TrayLite®-tråg är ett effektivt och bekvämt alternativ till barriärtråg i plast och att det minskar plastanvändningen med 85 procent.

Enligt AR Packaging så vill många varumärkesägare, dagligvaruhandel och livsmedelsproducenter – trots att trågalternativ med återvunnen eller förnybar plast introduceras – ha fullt återvinningsbara förpackningar med maximalt fiberinnehåll.

Det nya TrayLite®-tråget har utvecklats genom att kombinera AR-koncernens expertis inom såväl kartongförpackningar som flexibla högbarriärmaterial. Det betecknas som ett tråg av hållbar kartong, som för att säkerställa produktskydd och förlängd hållbarhet har tunna monofilmer med hög barriär på insidan och som ovanbana. Tråget har möjligheter till tryck på både insida och utsida.

Tack vare en patenterad konstruktion av tråget kan kartongens tjocklek skräddarsys för specifika behov och därmed används färre resurser samtidigt som den bästa förseglingstätheten uppnås. Den inre plastfilmen i tråget är återvinningsbar som monoPE-material med ett ultratunt barriärskikt, som ger det avgörande produktskyddet och därmed minimerar matsvinn. Inget lim eller klister vilket gör att kartongtråget, innerfilmen och ovanbanan är enkla för konsumenten att skilja från varandra och återvinna i separata återvinningsströmmar över hela Europa.

”Vi är glada att kunna erbjuda ett nytt förbättrat papperstråg och stödja utvecklingen mot mer cirkulära förpackningslösningar. TrayLite® är utformad för återvinning, är lätt att hantera, lätt att värma och äta ur och är idealiskt för ett brett utbud av produkter som kyld färdigmat, kött, fisk och näringsrik mat. Eftersom förpackningen är lätt och använder 85 procent mindre plast är det ett hållbart alternativ till konventionella plasttråg”, säger Yoann Bouvet, Global Sales Director Food Service på AR Packaging.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!