”Ett viktigt första steg för att skapa ett fotavtryck på den afrikanska marknaden”, säger Harald Schulz om förvärvet av Nampak Carton Nigeria. (Bild ÅR Packaging)

ÅR Packaging växer genom köp av förpackningsbolag i Nigeria

4 april, 2019

Svenska förpackningskoncernen AR Packaging Group AB, med huvudsäte i Lund, har ingått ett slutgiltigt avtal med ett dotterbolag till sydafrikanska Nampak Limited om förvärv av samtliga utestående aktier i Nampak Cartons Nigeria Limited,.

Nampak Cartons Nigeria är ett av de ledande kartongförpackningsbolagen i Nigeria. Företaget producerar högkvalitativa falskartongförpackningar inom tobaks-, livsmedels- och konsumtionssegmenten. Nampak Cartons Nigeria har sin produktionsanläggning i Ibadan, Oyo State och sysselsätter för närvarande cirka 200 anställda. Företaget bildades år 2004 som ett dotterbolag till Nampak Limited, som är en sydafrikansk förpackningskoncern med över 45 anläggningar runt om i världen.

”Med förvärvet av Nampak Cartons Nigeria har vi tagit ett viktigt första steg för att skapa ett fotavtryck på den afrikanska marknaden. Vi är mycket glada över att ha hittat en kompetent partner för våra globala tillväxtambitioner, och vi kommer nu att kunna betjäna vår multinationella kundbas på tre kontinenter”, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för ÅR Packaging.

Förvärvet av Nampak Cartons Nigeria Ltd är villkorat av sedvanliga myndighetsgodkännande. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra någon information om köpeskilling eller andra finansiella detaljer.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!