Henrik Håkansson har fått lämna sin VD-post i Arla Plast med omedelber verkan efter ”bristande samsyn” mellan honom och styrelsen. (Bild Arla Plast)

Arla Plasts VD lämnar sin post på grund av ”bristande samsyn”

2 november, 2021ANNONS

Henrik Håkansson, VD för plastföretaget Arla Plast AB i Borensberg utanför Motala, lämnar sin post med omedelbar verkan på grund av ”bristande samsyn” mellan honom och bolagets styrelse.

Christian Krichau har utsetts till interimistisk VD tills ny VD har rekryterats. (Bild fr LinkedIn)

Arla Plast AB:s styrelse har beslutat att tills vidare tillsätta Christian Krichau, nuvarande Production and Technical Manager i bolaget, som interim-VD samtidigt som rekryteringsprocessen för att hitta en ny permanent VD omedelbart inleds.

”Henrik Håkansson tillträdde som VD för Arla Plast 2018. Under hans tid som VD har Henrik bidragit till bolagets utveckling genom att bland annat genomdriva bolagets börsintroduktion. På grund av bristande samsyn kring frågor om ledningen av bolaget mellan styrelse och VD gör styrelsen emellertid bedömningen att ett byte av VD är nödvändigt”, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

”På mina egna och styrelsens vägnar vill jag tacka Henrik för hans arbete”, säger Kenneth Synnersten, styrelsens ordförande i en kortfattade kommentar.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!