Schur Flexibles nya brödförpackning är tillverkad i återvinningsbart monomaterial och kan förslutas med en integrerad dragsko, vilket eliminerar behovet av en lös förslutningsklämma. (Bild Schur Flexibles)

Återförslutbar brödförpackning i återvinningsbart monomaterial

11 november, 2021ANNONS

Österrikiska förpackningskoncernen Schur Flexibles har utvecklat en ny brödförpackning i återvinningsbart mono-plastmaterial. Brödpåsen kan enkelt återförslutas utan att man behöver använda en konventionell plast- eller metallklämma.

Brödförpackningskonceptet, som benämns EcoString Breadbag, bygger på Schur Flexibles återförslutningsbara EcoString-förpackningar för kosmetika och är enligt tillverkaren ett resursbesparande alternativ till konventionella brödpåsar som måste återförslutas med lösa plast- eller metallklämmor.

Schur Flexibles skriver i ett pressmeddelande att istället för förslutning med en speciell klämma, så sker förslutningen av en EcoString-brödpåse med hjälp av en beprövad dragsko-lösning, som länge använts för förslutning av förpackningar med så kallade bomullsrondeller.

Michael Martin är chef för Schur Flexibles PackScience Center. (Bild Schur Flexibles)

Hela brödförpackningen – inklusive dragskon – består av samma, helt återvinningsbara, monomaterial, antingen polypropen (PP) eller polyeten (PE).

”Till dragskon använder vi produktionsavfall, som nu blir en funktionell del av förpackningen. Eliminering av metall- eller plastklämmor sparar resurser och förenklar våra kunders logistikprocesser. Brödförpackningen har också fördelar för konsumenten, eftersom hantering och kassering blir mer användarvänlig”, förklarar Michael Martin, chef för Schur Flexibles PackScience Center.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!