”Vi kommer att diskutera värdet i återvunnen plast”, säger Oscar Hugoson.

Återvinning av plast står i fokus på seminarium hos Scanfill

25 mars, 2019

Återvinning av plast står i fokus, när Ystadföretaget Scanfill och förpackningsklustret Packbridge i maj arrangerar seminariet ”Plastic recycling in reality – don’t let the value go to waste”.

Arrangörerna skriver att seminariet kommer att fokusera på möjligheter med återvunnen plast. och att det blir en chans för deltagarna att lära sig mer om hur plaståtervinning fungerar i verkligheten och hur återvunna plastförpackningar kan bli högkvalitativa produkter.

”Vi kommer att diskutera värdet i återvunnen plast och vikten kring utvecklingen samt användningen av återvunnen plast i nutid och framtid”, säger Oscar Hugoson, säljansvarig på Scanfill

Under seminariet får deltagarna bland annat en unik möjlighet lära sig hur Volvo Cars arbetar med återvunnen plast och där målet är att år 2025 ska minst 25 procent av plastmaterialet i Volvos bilar bestå av återvunnen plast.

Vid seminariet kommer också en grupp av experter att medverka och svara på deltagarnas frågor om återvinning.

Seminariet avslutas med en guidad rundtur hos Scanfill och moderbolaget Polykemi Group.

Seminariet äger rum i Ystad den 9 maj och pågår mellan kl. 10.00 och 16.00. I slutet av mars presenteras ett mer detaljerat program på Scanfills hemsida.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!