Foto: Berry Superfos.

Återvunnen PET i livsmedelsförpackningar från Berry Superfos

4 januari, 2022ANNONS

Berry Superfos kan nu erbjuda livsmedelsproducenter förpackningslösningar tillverkade av rPET (återvunna PET-polymerer).

Som en ny möjlighet för mer hållbara förpackningar erbjuder Berry Superfos livsmedelsproducenter en rad av sina varmformade och formsprutade livsmedelsförpackningslösningar med innehåll av rPET, återvunnen PET.

Den stora fördelen med PET som material är att det är mycket energieffektivt och lätt att återanvända. Genom att ta steget vidare från att endast använda jungfru-PET i sina förpackningar till att välja en förpackningslösning från Berry Superfos tillverkad med rPET, kan livsmedelsproducenterna ytterligare reducera sin förbrukning av råmaterial i sina förpackningar.

Roland Lingman, chef för försäljning och marketing, Berry Superfos Nordic, förklarar:

“I Europa är PET en av de mest använda formerna av plastmaterial till förpackningar och det är lyckligtvis också mycket utbrett att återvinna det. Materialets hårdhet, höga grad av transparens och goda skyddsegenskaper är några av styrkorna. Alla dessa kvaliteter förblir intakta i våra rPET-förpackningslösningar och därför lämpar de sig till många olika sorters livsmedel.”

I nuläget är det möjligt att få rPET integrerat i en rad varmformade förpackningslösning i följande Berry Superfos-produktserier till livsmedel: CombiPac, CombiRound, SuperLight, Spoon-in-lid och DeliPac samt i företagets ISBM-sortiment (injection stretch blowmoulding) av lösningar i PET.

Ökad användning av rPET är en del av hållbarhetsstrategin för Berry Superfos. Andra exempel på hur företaget arbetar med hållbarhet är att främja lättviktslösningar med mindre materialförbrukning och användning av förpackningsmaterial som är återvinningsbara tack vare avancerad teknologi som pyrolys.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!