Detaljbild från Brausses nya stansmaskin Brrausse 106ER.

Automatiserad stansmaskin med separationssystem

18 februari, 2015

Brausse 1060ER är namnet på en avancerad ny stansmaskin, som utvecklats av Bobst-dotterbolaget Brausse har utvecklat. Maskinen, som först visades på All-in-Print 2014 i Shanghai, är en helt automatiserad stansmaskin, som konverterar tryckta ark i prydliga högar av råämnen, redo för vikning och limning.

En nyhet är att maskinen är utrustad med ett separationssystem, som gör att ingen efterbearbetning krävs, vilket ger snabbare produktion och kräver mindre arbetskraft.

Den nya stansmaskinen och andra maskinlösningar inom stansning, rensning, separering samt limning kommer att demonstreras i samband med att Brausse Europe visar sin nya service- och reservdelsavdelning i holländska Hertogenbosch för kunder och intressenter från hela Europa.. Visningen sker i form av ett öppet hus 19 – 21 mars och från svensk sida kommer Malmö-företaget Stållinjestans AB att deltaga.

I den nya anläggningen, som är på 1.200 kvadratmeter finns gott om utrymme för att lagra reservdelar, utföra nyinstallationer samt renovera samtliga Brausse Europes maskiner.

Brausse Europe ingår i Brausse Group, som sedan 2010 är en del i storkoncernen Bobst Group.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!