Den nya bag-in-box-maskinen BIB 700 från Smurfit Kappa Bag-in-Box kan fylla 15 stycken BiB-förpackningar i minuten hos franska björksavsproducenten Fée Nature. (Bild Smurfit Kappa)

Automatisk bag-in-box-maskin för björksav från Pyrenéerna

22 april, 2020ANNONS

För det franska företaget Fée Nature, som producerar och säljer organisk björksav, har Smurfit Kappas affärsområde Bag-in-Box utvecklat en helt automatisk fyllningsmaskin för bag-in-box-förpackningar.

Fée Nature, som är ett relativt ungt franskt företag, har specialiserat sig på att utvinna, processa och sälja organisk sav från björkar, som växer i skogar på bergskedjan Pyrenéerna. Saven utvinns på våren och är en naturlig ”saft”, som anses vara både nyttig och välsmakande. Företagets produkter säljs i såväl Frankrike som i andra europeiska länder och framförallt i butiker, som saluför naturprodukter.

För att öka sin produktionskapacitet i takt med en ökande efterfrågan har Fée Nature nu investerat i en bag-in-box-fyllningsmaskin från Smurfit Kappa Bag-in-Box. Maskinen, som fått beteckningen BiIB 700, är en helt nyutvecklad automatisk fyllningsmaskin. Den ger Fée Nature möjlighet att fylla och packa björksaven mycket snabbt, vilket behövs eftersom hela produktionen sker under de två månaderna mars och april varje år.

Enligt Fée Nature har obehandlad björksav en hållbarhet på upp till tre månader och sav, som pastöriseras i några minuter i 60 grader, får en hållbarhet på upp till två år! Björksaven, som nu fyllas och packas i den nya BiB-maskinen har en hållbarhet på 24 månader i obruten förpackning och åtta veckor efter öppnande.

Smurfit Kappa skriver att den nya BiB 700-maskinen är försedd med en ny generation av påfyllningsventil med två separata kretsar för kväve och vakuum och att den kan fylla upp till 15 stycken 3-liters bag-in-box-förpackningar i minuten.

—————————————–
Pyrenéerna är en bergskedja i sydvästra Europa och utgör gräns mellan Frankrike och Spanien. Den lilla staten Andorra ligger helt i Pyrenéerna. (Källa Wikipedia)

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!