I Leuze electronics nya tredimensionella volym- och konturmätningssystem passerar objekten en mätande ljusridå. (Bild Leuze electronic)

Automatisk konturmätning ger effektivare e-handelshantering

3 mars, 2020ANNONS

Tyska företaget Leuze electronic, specialister på sensorteknik, har utvecklat ett system för tredimensionell konturmätning av förpackningar, som ger effektivare lagring och hantering för aktörer inom e-handel.

CMS 700i-systemet kan även mäta mycket platta förpackningar, ner till fem millimeters tjocklek. Minimimåtten för att mäta objekt är 5 x 50 x 50 millimeter. (Bild Leuze electronic)

Systemet, som kallas CMS 700i, är baserat på mätande ljusridåer, där kontur och position hos ett passerande objekt mäts och registreras oberoende av objektets form och ytstruktur.

Leuze electronic skriver i ett pressmeddelande att även platta föremål, som till exempel postorderpåsar, kan mätas exakt och ekonomiskt utan en komplicerad kamerainstallation. Minimimåtten för höjd, bredd och längd för objekt, som kan mätas, är 5 x 50 x 50 millimeter.

CMS 700i kan fritt kombineras med ytterligare funktioner och är lämpligt för både nya och befintliga applikationer inom automatiserad lagerhantering.

——————————————————
Leuze electronic grundades 1963 och har sitt säte utanför Stuttgart i Tyskland. Företaget är ett specialistföretag inom området sensorteknik, har över 1.200 medarbetare på 24 platser i världen. I Sverige finns det skandinaviska dotterbolaget Leuze electronic Scandinavia ApS i Norrtälje.
Merparten av Leuze electronics kunder finns inom förpacknings- och livsmedelsindustri, lagerautomatisering, m fl.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!