Nestes biobaserade råmaterial kommer att behandlas och förädlas vid LyondellBasells krackeranläggning i tyska Wesseling. (Bild LyondellBasell)

Avtal mellan polymerjättar ska ge global tillgång på bioplast

17 juni, 2021ANNONS

Finska Neste och nederländska LyondellBasell har träffat ett avtal för att göra polymerer och kemikalier från förnybara bioråvaror mer tillgängliga för globala varumärken.

Det långsiktiga kommersiella avtalet innebär att LyondellBasell ska bearbeta och förädla Nestes råmaterial Neste RE ™, som framställs från biobaserade källor som växt- och förpackningsavfall, restoljor, fetter, etc. Det biobaserade råmaterialet kommer att bearbetas och omvandlas till biobaserade polymerer vid LyondellBasells krackeranläggning i tyska Wesseling och sedan säljas till globala polymer- och plastaktörer under varumärket CirculenRenew.

Mercedes Alonso, Neste. (Bild Neste)

”Vi är mycket glada över detta strategiska partnerskap. Med LyondellBasell delar vi den innovativa andan och känslan av att det brådskar att göra aktiva bidrag för att bekämpa klimatförändringar och påskynda övergången till en cirkulär bioekonomi. Jag ser väldigt mycket fram emot de kommande milstolpar, som vi kan nå tillsammans”, säger Mercedes Alonso, Executive Vice President, Renewable Polymers and Chemicals på Neste.

Företagen skriver i ett pressmeddelande att man genom sitt samarbete bidrar till utvecklingen av den europeiska marknaden för mer hållbara lösningar för polymerer och kemikalier. Genom att säkerställa kontinuitet med betydande volymer i industriell skala av förnybara polymerer, som produceras med förnyelsebara råvaror från biobaserade källor, vill företagen göra det möjligt för hållbarhetsfokuserade varumärken att utveckla mer hållbara produkter och erbjudanden.

Richard Roudeix, LyondellBasell. (Bild LyondellBasell)

”Vi är mycket nöjda med att vi tillsammans med Neste kan föra våra kunder ett steg närmare skapandet av mer hållbara slutprodukter. Den utökade relationen med Neste är en viktig del i vår mångsidiga strategi för att leverera våra hållbarhetsmål”, säger Richard Roudeix, LyondellBasell Senior Vice President för Olefins and Polyolefins för Europa, Mellanöstern, Afrika och Indien.

——————————————————
I april i år lanserade LyondellBasell produktfamiljen Circulen. Produkterna i CirculenRenew består av kemiskt återvunna polymerer kopplade till förnyelsebaserade råvaror, medan polymerer, tillverkade av mekaniskt återvunna material, marknadsförs under varumärket CirculenRecover och de som är kopplade till avancerad (molekylär) återvinning kallas CirculenRevive.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!