Axfoods flergångspåsar i polyester säljs i set om fyra påsar med olika storlekar.

Axfood lanserar tvättbara polyesterpåsar till frukt & grönt

9 april, 2019ANNONS

Fixa, Axfoods eget varumärke för hushållsprodukter, har tagit fram flergångspåsar av polyester till frukt och grönt. Målet är påsarna ska bidra till att ytterligare minska användandet av plast i butikerna.  

”Med de nya flergångspåsarna gör vi det lite enklare för kunderna att handla hållbart. Genom att använda samma påse flera gånger minskar förbrukningen av plastpåsar, som ofta slängs utan att användas på nytt”, säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

De nya frukt- och grönt-påsarna från Fixa är tillverkade av polyester, vilket gör dem slitstarka. Polyester binder inte fukt på samma sätt som bomull. Dessutom finns det små hål i påsarna, som släpper igenom fukt. Det bidrar till längre hållbarhet för frukten och grönsakerna.

Påsarna är återanvändbara och tvättbara. De säljs i set om fyra påsar varav en liten, två mellanstora och en stor. Om påsen blir smutsig tvättas den i 40°C maskintvätt och hängs sedan upp för torkning.

Axfood arbetar sedan flera år för att minska användningen av fossil plast för förpackningar.

”Vi har ett ansvar att minska förbrukningen av plast. Därför arbetar vi för att alla våra förpackningar ska fungera i materialåtervinningen senast om tre år. Till 2030 ska vi bara använda återvunnen och förnybar plast”, säger Åsa Domeij.

De nya flergångspåsarna i polyester har lanserats hos Willys, Axfood Snabbgross och Mat.se och kommer senare även hos Hemköp och Tempo.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!