Ett nytt on-the-go-koncept: en bakpotatis i kartong/plast-bägare

Bakpotatis on-the-go förpackad i mikrosäker “kartongbägare”

4 mars, 2016

Här är ett annorlunda on-the-go-koncept: en 250 grams bakpotatis, som tillagas i mikrovågsugn, och äts med en integrerad gaffel och en medföljande dipsås. Allt förpackat i en bekväm kartongbägare med plastlock!
Konceptet är framtaget av franska företaget Parmentine och förpackningen är utvecklad och tillverkad av österrikiska
Greiner Packaging.

De speciella bägarna, som består av en kombination av kartong och polypropen, kallas K3® och tillåter att den förtvättade och bakfärdiga potatisen kan tillagas direkt i bägaren i mikrovågsugn. Bägarens kartongskikt skyddar värmen från potatisen från att tränga ut till ytan och gör att konsumenten kan äta sitt mellanmål direkt ur förpackningen. Bägaren är dessutom försedd med ett litet fönster, vilket gör att konsumenten kan se produkten innan köp.

På toppen av bägaren finns en liten plastbägare med dipsås och bägaren är sedan försluten med ett transparent plastlock, i APET, vilket också fungerar som ”matskål”. En liten plastgaffel är också integrerad i förpackningens plastlock.

Såväl bägare som förslutningslock tillverkas genom varmformning, varefter bägaren förses med ett yttre skikt av tryckt och värmeskyddande kartong.

”Kombinationen av kartong och plast gör våra K3®–bägare mycket populära. Det är inte bara att bägarna känns och ser bra ut, de tilltalar dessutom miljömedvetna konsumenter, genom att mängden plast reducerats. Det var också dessa fördelar, som fick Parmentine att bestämma sig för våra bägare”, säger Kenneth Boldog, europeisk försäljningsdirektör hos Greiner Packaging.

Produkten finns för närvarande hos detaljhandelskedjor i Frankrike och Tyskland och ska inom kort även introduceras i Storbritannien.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!